hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Jandarma bu kez Sevgililer Günü pastası kesti

    Jandarma bu kez Sevgililer Günü pastası kesti
    expand

    Güney Doğu'daki uygulamalar, JİTEM'in faaliyetleri, katliama dönüşen cezaevi operasyonları, daha yakın tarihte mahkeme önlerindeki TOMA'lı müdahaleler ile hafızada yer eden güvenlik teşkilatı jandarma, bu kez tam aksi yönde, farklı bir fotoğraf karesinde yer aldı. Konya'nın Beyşehir ilçesinde jandarma ekipleri, 14 Şubat Sevgililer Günü'nde, ilçedeki 71 yıllık evli Selvi ve Mehmet Şanal çiftini ziyaret etti ve "72 Kere Maşallah" yazılı pasta kesti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Jandarma Trafik Timleri, Sevgililer Günü'nde 84 yaşındaki Selvi ve 94 yaşındaki Mehmet Şanal (94) çiftini ziyaret etti.

    71 yıllık evlilikleriyle bugüne kadar mutlu bir yaşam süren yaşlı çiftin "Sevgililer Günü"nü kutlayan jandarma ekipler, üzerinde "71 Kere Maşallah" yazılı pasta kesti.

    Jandarma ekiplerinin, çiçek ve çeşitli hediyelerle kutladığı sevgililer günü jesti, Şanal çiftinin mutluluğuna mutluluk kattı.

    "Sevgililer Günü'nü bilmeyiz"

    7 çocuğu ve 80 torunu olan Mehmet Şanal, gazetecilere yaptığı açıklamada, sürpriz karşısında mutlu olduğunu söyledi.

    Görücü usulüyle 71 yıl önce evlendiği eşiyle bugüne kadar çok mutlu bir yaşam sürdüğünü anlatan Şanal, "Mutluluğun sırrı, birbirini tanımak, birbirine sabretmek" dedi.

    Şanal, eşiyle bugüne kadar acı tatlı birçok olaya şahit olduklarını belirterek, şöyle konuştu:

    "71 yıldır birbirimizden hiç ayrılmadan aynı yastıkta bu yaşa kadar geldik. Mutlu bir evlilik için sevgi, aşk diyorlar ama bunların hepsi gelip geçici. Mutlaka birbirlerine kanaat etmeleri, birbirlerini sevmeleri lazım. Değilse geçici aşklar devam etmiyor, işte görüyoruz bugün, o günlerle bugünü görüyoruz. Sevgililer Günü'nde bu ziyaretten dolayı da çok duygulandık. Allah
    razı olsun, daha önce böyle şeyler yaşamadık. Bunları bilmeyiz bile."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "71 yıllık mutluluğun sırrı, sevgi"

    84 yaşındaki Selvi Şanal ise eşiyle örnek bir evlilik hayatı yaşadıklarını bildirdi.

    Uzun yıllar süren birlikteliklerinin mutluluklar içerisinde geçtiğini vurgulayan Şanal, "Çok mutluyuz, eşimle hiç tartışmadık. Eşim sevgililer günlerinde hiç gül, çiçek getirmedi. Ama, evvelden böyle bir şey yoktu." ifadelerini kullandı.

    Jandarma ekiplerine eşilik eden Yeşildağ Belde Belediye Başkanı Mustafa Ünlü, kıdemli çiftin elini öptü, çiçek vererek sevgililer gününü kutladı. Çift, kendilerine getirilen pastanın mumlarını söndürdü, birbirlerine ikram etti.

    İstanbul'da da cep telefonu kılıfı hediye ettiler

    İstanbul'da da İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı trafik timleri, Sevgililer Günü nedeniyle sürücülere üzerinde "Kanun Ordusu Jandarma 175 Yaşında" yazılı işlemeli kitap ayracı, cüzdan ve cep telefonu kılıfı hediye etti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow