hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Kabine dışı kalmasına şaşırdım"

    Kabine dışı kalmasına şaşırdım
    expand

    AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun 62'nci hükümeti açıklamasının ardından kabinede yer almayan Hayati Yazıcı'nın kabine dışında kalmasına şaşırdığını belirterek "Sayın Hayati Yazıcı partide çok büyük hizmetleri olan işini çok ciddiye alan bir insandı. Hayati Yazıcı'nın kabine dışında kalmasına şaşırdım " dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, kabinedeki değişikliklere ilişkin NTV canlı yayınında değerlendirmelerde bulundu.

    Çelik, "Bir sürpriz olmadı. Hayati Yazıcı'nın kabine dışında kalmasına doğrusunu isterseniz şaşırdım. Hangi değerlendirmelerle listeyi onaylayan sayın cumhurbaşkanı böyle bir karar verdiler. Onu bilmiyorum ama Sayın Hayati Yazıcı partide çok büyük hizmetleri olan işini çok ciddiye alan bir insandı. Hayati Yazıcı'nın kabine dışında kalmasına şaşırdım" diye konuştu.

    "Ekonominin çarkçı başı Ali Babacan'dı"

    Beşir Atalay'ın bilgi birikiminden bundan sonra da faydalanacaklarını belirten Çelik, "Beşir Atalay hocamız biz Atalay'a bakandan ziyade hocam deriz. Hep kabinede olan birisiydi. Hepimizin üzerinde hakkı olan bir insandır. Eski başlayanların hepsi değişiyorsa Ali Babacan da değişebilirdi diye sorulabilir. Sayın Babacan bakan olduğu zaman 33 yaşındaydı. Sayın Babacan hem iç hem dış piyasaların ekonomik istikrarın sembol isimlerinden birisi olarak kabul ettiği bir bakan. Elbette ekonomi gemisinin süvari kaptanı sayın Başbakandı. Ama hiç şüphe yok ki ekonominin çarkçı başı Ali Babacan'dı. Ekonomide hiçbir şey değişmedi. Bundan sonrada ben inanıyorum ki biz Beşir hocanın ilmi birikiminden, kişiliğinden onun tecrübelerinden partinin en üst düzeyde yararlanacağına inanıyorum" ifadelerine yer verdi.

    Atatürk'ün ilk kez yayınlanan fotoğrafları

    "Atalay'ın yürüttüğü görevleri... "

    Akdoğan'ın kürt meselesinin arka planını bilen birisi olduğunu vurgulayan Çelik, "Sayın Başbakan bu görev dağılımını yaparken ne takdir eder bilemem ama sayın Beşir Atalay'ın yürüttüğü görevleri sayın Yalçın Akdoğan yürütecek gibi görünüyor. Sayın Emrullah İşler'in daha önce üstlendiği konuları da sayın Numan Kurtulmuş yürütecek gibi görünüyor. Yalçın Akdoğan bir akademisyen aynı zamanda Kürt meselesinin arka planını bilen arkadaşlarından birisi. Çözüm sürecinde de meselenin ortasında olan isimlerden birisidir. Ben Yalçın beyin meseleye derinlemesine vakıf olduğuna inanıyorum. Başbakanın sürekli yanında olması sebebiyle Suriye ve Irak meselelerine çok vakıf. AFAD'ın en önemli hizmet alanı bu Suriyeliler meselesidir son dönemde. Muhtemelen Yalçın bey bu görevleri de üstlenir" açıklamasında bulundu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "Kızımın Ali Ağaoğlu ile girdiği ilişki... "

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow