hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kılıçdaroğlu: "Kürecik'i kapatmadan sözlerinin anlamı yok"

    Kılıçdaroğlu: Küreciki kapatmadan sözlerinin anlamı yok
    expand

    CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir gezisinin ikinci gününde ilçeleri ziyaret ediyor. Dikili'ye bağlı Çandarlı beldesinde halka seslenen CHP lideri, Filistin meselesi üzerinden hükümete yüklendi. Başbakan'a, "Filistin meselesini çözmek istiyorsan Kürecik radar üssünü kapat" diyen Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'na destek istedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir'in Bergama İlçesi'ni ziyaret etti.

    Vatandaşların ve partililerin yoğun ilgisiyle karşılanan Kılıçdaroğlu, Belediye Başkanı Mehmet Gönenç'i makamında ziyaret etti.

    Burada İsrail'i Gazze'ye yönelik saldırılarını değerlendiren Kılıçdaroğlu, "İsrail'in Gazze'ye yönelik yaptığı operasyon, orada can kayıplarının artması bize de derin endişe ve kaygı yaratıyor. Dün ifade ettim Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin biran önce toplanması ve ateşkesin sağlanması için harekete geçmelidir. Ateşkesi ilan etmesi lazım" dedi.

    Hükümeti ve Başbakan Erdoğan'ı, Filistin konusunda kararlı bir tavır takınmak istiyorlarla Malatya Kürecik'teki radar üssünü kapatmaları önerisini yineleyen Kılıçdaroğlu, "Bunu yapmıyorsan söylediğin sözlerin hiçbir önemi yoktur. Eğer Filistin'in yanındaysan ve önlem almak istiyorsan atacağın tek adım var. Kürecik Radar Üssü'nü kapatacaksın, faaliyetini durduracaksın. Eş zamanlı olarak oradan alınan bilgiler İsrail'e aktarılıyor. Bunu yaparsan gerçek anlamda Recep Tayyip Erdoğan Filistin'in yanında oymuş olur. Bunun haricinde söylediklerinin hiçbir anlamı yoktur" diye konuştu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow