hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kış ortasındaki bahar bitti, kar yağışı etkili oldu

    Kış ortasındaki bahar bitti, kar yağışı etkili oldu
    expand

    Kuraklık alarmının ardından bütün yurt yağışların ve soğuyan havanın etkisine girdi. Trakya'da hava sıcaklıkları 1 dereceye düştü ve kar yağışı nedeniyle Kırklareli'nde yollar kapandı. Poyraz nedeniyle Gökçeada'ya yapılan feribot seferleri durdu. Sıcaklıkların düşmesine rağmen, yine de mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği Doğu Anadolu'da ise bazı yerlerde kar kalınlığı 82 santimetre olarak ölçüldü. Hava tatilcilerin yüzünü güldürdü, kar kalınlığı Uludağ'da 20 santimetreye ulaştı. Gaziantep'te sis nedeniyle uçak seferleri iptal olurken, yetkililer Kıyı Ege kentlerinde başlayacak sağanak yağmur için uyarıda bulundu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Soğuk ve yağışlı hava tüm Türkiye'yi etkisi altına aldı. Hava sıcaklığının 1 dereceye kadar düştüğü Çanakkale'de kuvvetli esen poyraz deniz ulaşımında aksamalara neden oldu. Poyrazın Kuzey Ege Denizi'nde hızı zaman zaman saatte 70 kilometreyi buldu. Bu nedenle Gökçeada'ya deniz ulaşımında aksamalar meydana geldi. Gökçeada-Kabatepe arasındaki bazı seferler yapılamadı.

    Trakya'da kar etkili oldu

    Trakya'da da soğuyan havayla birlikte Kırklareli ve Edirne'de kar yağışı başladı. Edirne'de bugün hava sıcaklığının en düşük eksi 6, en yüksek eksi 1, Kırklareli'de en düşük eksi 4, en yüksek 1, Tekirdağ'da ise en düşük 2 en yüksek 5 derece olması bekleniyor.

    Edirne'nin yüksek kesimlerinde başlayan kar yağışı bugün de aralıklarla devam etti. Soğuk hava nedeniyle yollarda buzlanma yaşandı, kentteki süs havuzları da dondu. Emniyet yetkilileri sürücüleri uyardı. Kar yağışının sürmesi beklenen kentte rüzgarın da 40 ile 70 kilometre aralıklarla fırtına şeklinde eseceği bildirildi.

    Soğuk ve yağışlı havanın etkisine giren Kırklareli'nin yüksek kesimlerinde de kar yağışı etkili oldu. Bulgaristan'a ulaşımın sağlandığı Dereköy Sınır Kapısı'nda kar kalınlığı 6, Kofçaz ilçesinde 8 santimetreye ulaştı. Bulgaristan'a ulaşımın sağlandığı Dereköy Sınır Kapısı'nda bazı araçlar kar ve buzlanma nedeniyle yolda kaldı. Karayolları ekiplerinin kar küreme çalışmaları yaptığı kentte trafik ekipleri de kış lastiği denetimi yaptı. Hava sıcaklığının yüksek kesimlerde eksi 4, merkezde ise eksi 2 derece ölçüldüğü Kırklareli'de kar yağışının perşembe gününe kadar süreceği tahmin ediliyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Uludağ'da kar kalınlığı 20 santimetre

    Kuraklık nedeniyle sezona kötü bir başlangıç yapan kış turizminin merkezlerinden Uludağ'da da dünden beri devam eden yağışla kar kalınlığı 20 santimetreye ulaştı. Hava sıcaklığının sıfırın altında 2 derece olduğu Uludağ'da kar yağışının perşembe gününe kadar aralıklarla devam etmesi bekleniyor.

    Doğu Anadolu

    Doğu Anadolu Bölgesi'nde ise hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üzerinde seyrediyor. Kar yağışının etkili olduğu bölgede kimi yerlerde kar kalınlığı da 82 santimetre olarak ölçüldü. Meteoroloji yetkilelerinin verdiği bilgiye göre, Orta Akdeniz'den gelen alçak basınç sisteminin etkisi altında bulunan Doğu Anadolu'da, gece en düşük hava sıcaklıkları sıfırın altında olmak üzere Iğdır ve Erzurum'da 1, Ağrı'da 2, Kars'ta 3, Ardahan'da sıfır derece olarak ölçüldü. Günün en yüksek hava sıcaklıklarının Erzincan'da 6, Erzurum, Iğdır ve Ardahan'da 2, Ağrı'da sıfır, Kars'ta sıfırın altında 1derece olması tahmin ediliyor. Muş'da da soğuk hava nedeniyle su şebekeleri dondu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kar kalınlıkları ise Erzurum kent merkezinde 7, Kars'ta 10, Ağrı'da 23, Ardahan'da 13, Palandöken Kayak Merkezi'nde 40, Konaklı'da 82 ve Cıbıltepe'de 33 santimetre ölçüldü.

    En düşük sıcaklık Kars'ta

    Bölgede en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 3 dereceyle Kars'ta ölçüldü. Hava sıcaklığının gece sıfırın altına düşmesi, gündüz ise güneşin etkisiyle çatılardaki karlar eriyor. Çatılardan damlayan sular, evlerin önünde buz kütleleri oluşturdu. Ev ve işyerlerinin çatılarında oluşan buz sarkıtları da tehlikeyi beraberinde getiriyor.

    Gaziantep'te uçuşlar iptal oldu

    Gaziantep'te de dün gece başlayan sanağın ardından sabah saatlerinde etkili olan sis nedeniyle görüş mesafesi 25 metreye kadar düştü. Emniyet yetkilileri trafiğe çıkanları sise karşı tedbirli olmaları konusunda uyardı. Bu arada sis nedeniyle Türk Hava Yollarının (THY) İstanbul ve Ankara, Pegasus Hava Yollarının da İstanbul uçuşu iptal edildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ege'de yağış bekleniyor

    Meteoroloji yetkilileri kıyı Ege'nin ise yarından itibaren yeni bir yağışlı hava kütlesinin etkisine girmesinin beklendiğini açıkladı. Meteoroloji 2. Bölge Müdürü Murat Şahin, bölgede hafta sonundan bu yana aralıklarla süren yağışların bugün de devam edeceğini ve salı günü kuvvetli sağanağın özellikle Kıyı Ege'de etkili olacağını belirtti. Bugün yağmur ve sağanak şeklinde görülecek yağışların Çanakkale ve Balıkesir'de karla karışık yağmur, yüksek kesimlerde ise kar şeklinde olacağını ifade eden Şahin, "Salı gecesi ve çarşamba günü İzmir, Aydın, Manisa, Çanakkale ve Balıkesir illerimizde kuvvetli yağış beklenmektedir. Özellikle çarşamba günü kuvvetli sağanağın etkili olacağını tahmin ediyoruz. Vatandaşların taşkın ve ani su baskınlarına karşı dikkatli olması gerekiyor" dedi.

    Şahin, ayrıca cumartesi gününden bu yana İzmir'de metrekareye 71 kilogram yağış düştüğünü kaydetti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow