hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kobani olaylarından sorumlu tutulup tutuklanmıştı, serbest bırakıldı

    Kobani olaylarından sorumlu tutulup tutuklanmıştı, serbest bırakıldı
    expand

    Diyarbakır'da 6-8 Ekim olaylarında Yasin Börü'nün de aralarında bulunduğu 4 HÜDA PAR üyesinin öldürülmesiyle ilgili tutuklanan A.A.Y. tahliye edildi. A.A.Y., olaylar sırasında cezaevinde bulunduğunu gösteren belgeleri sunmasına rağmen, tutuklanmaktan kurtulamamıştı. Göz göre göre tutuklanan A.A.Y., avukatının itirazıyla bugün serbest bırakıldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Diyarbakır'da 6-8 Ekim tarihleri arasındaki olaylarda, HÜDA PAR üyesi Yasin Börü, Riyat Güneş, Ahmet Dakak ve Hasan Gökoguz'ün öldürülmesinden sorumlu tutularak, 18 Mart'ta tutuklanan, ancak olayın meydana geldiği tarihte Diyarbakır E Tipi Cezaevi'nde olduğu ortaya çıkan A.A.Y., avukatının itirazı üzerine bugün tahliye edildi.

    Avukat Mahsun Kaya'nın itirazını ve sunduğu müddetnameyi inceleyen Cumhuriyet Savcısı, tahliye talebinde bulundu. Diyarbakır 3'üncü Sulh Ceza Hakimliği de A.A.Y.'nin tahliye edilmesine karar verdi.

    Diyarbakır'da, 6-8 Ekim tarihlerindeki Kobani protestoları toplumsal olaylara dönüşmüş, il genelinde 12 kişi yaşamını yitirmişti. Ölenler arasındaki HÜDA PAR üyesi Yasin Börü, Riyat Güneş, Ahmet Dakak ve Hasan Gökoguz'ün öldürülmesinden sorumlu tutulan A.A.Y., 18 Mart'ta gözaltına alınarak Diyarbakır 3'üncü Sulh Ceza Hakimliği'ne çıkarılmış, suçlamaları kabul etmemesine rağmen tutuklanmıştı.

    İfadesi alınan A.A.Y., söz konusu olay tarihi olan 7 Ekim'de daha önce işlediği bir suç nedeniyle Diyarbakır E Tipi Kapalı Cezaevi'nde tutuklu bulunduğunu, 9 Ekim'de cezaevinden çıktığını ve söz konusu suçu işlemesinin mümkün olamayacağını belirtmesine ve cezaevinden kendisine verilen müddetnameyi hakime vermesine rağmen tutuklanmıştı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İzmit Köprüsü'nde halatın kopması nedeniyle Japon mühendis intihar etti

    CHP'li Onur, Tunceli'de 8 aydır mezrada mahsur kalan aileyi ziyaret etti

    Erdoğan ve Davutoğlu Cumartesi görüşmüşler

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow