Kritik MGK 30 Ekim'de toplanacak

Milli Güvenlik Kurulu 30 Ekim'de toplanıyor. Toplantıya, Recep Tayyip Erdoğan, ilk kez Cumhurbaşkanı olarak başkanlık edecek, Ahmet Davutoğlu da ilk kez Başbakan sıfatıyla katılacak. Gündem IŞİD ile mücadele, çözüm süreci ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın daha önce "paralel yapının" da ulusal tehdit olarak içine gireceğini açıkladığı, "Kırmızı Kitap".
Haberin Devamı
Haberin Devamı
Sadece Cumhurbaşkanı ve Başbakan değil, yeni göreve gelen Başbakan Yardımcıları Numan Kurtulmuş ve Yalçın Akdoğan da Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ilk kez MGK'da yer alacaklar.
Toplantının gündemi kritik. Suriye ve Irak'taki son durum ele alınacak. Çözüm süreci de masada olacak. "Kırmızı Kitap" olarak bilinen Milli Güvenlik Siyaset Belgesi'nin yenileceğini, kitaba paralel yapının da gireceğini Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamıştı. Kulislere göre, o değişiklik bu MGK'da son şeklini alacak ve paralel yapı da ulusal güvenliği tehdit eden unsurlar arasına alınacak.
ABD: "IŞİD Türkiye ve Iraklı Kürtlere kaçak petrol satıyor"
Başkonsolosluklarda "sarı toz" alarmı!
Sıradaki Haber
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Mardin'de tanker ile otomobil çarpıştı: 6 yaralı
Uzmanlardan Kurban Bayramı'nda yolculuk uyarısı: Hijyene dikkat edin
2025 İSTANBUL KURBAN KESİM YERLERİ (ANADOLU-AVRUPA YAKASI): İstanbul’da Kurban Kesim Yerleri Nerede?
AVRASYA TÜNELİ BAYRAMDA ÜCRETSİZ Mİ? İstanbul'da Marmaray, İETT Otobüsleri, Adalar Vapuru Bayramda Bedava mı? Kurban Bayramı Ücretsiz Köprü ve Otoyollar!
Beykoz’da Otomobil Dereye Uçtu: Sürücü Kaza Yerinden Kaçtı, Yaralıyı İtfaiye Kurtardı