hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Lice'de patlama: 1 kişi öldü

    Licede patlama: 1 kişi öldü
    expand

    Diyarbakır'ın Lice ilçesinde yol kesen göstericilerin bulunduğu alanda bu sabaha karşı meydana gelen patlamada 4 kişi yaralandı. Diyarbakır Valiliği, Lice Devlet Hastanesine 2'si ağır 4 yaralının getirildiğini ayrıca vücudunda ağır yanıklar bulunan bir kadın cesedinin teslim edildiğini bildirdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Valilikten yapılan açıklamada, saat 03.00 sıralarında vatandaşlar tarafından ilçeye bağlı Kıralan köyünde bir tüp patlaması meydana geldiği belirtilerek Lice Devlet Hastanesi'ne vücudunda ağır yanıklar bulunan 2'si ağır 4yaralının getirildiği kaydedildi. Yaralıların buradaki ilk müdahalenin ardından askeri helikopterle Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildiği aktarılan açıklamada, şöyle denildi:

    "Ayrıca bir grup vatandaş tarafından 04.00 sıralarında söz konusu olay sonucu bir kadının hayatını kaybettiği beyan edilerek, Lice Devlet Hastanesi'ne vücudunda ağır yanıklar bulunan bir kadın cesedi teslim edildi. Konuyla ilgili Lice Cumhuriyet Başsavcılığı'nca soruşturma başlatıldı.

    Lice ile ilgili tüm haberler için tıklayın

    Öte yandan yurt çapında protestolar yaşandı. 

    İzmir'de, gösteri yapan grup, sokak içerisinde çöp konteynırlarını devirerek barikat kurup taş atan gruba polis müdahale etti. Grup dağılırken, mahalleli evlerine TOMA'larla su sıkıldığını ve gaz bombası atıldığını iddia ederek polise tepki gösterdi. 

    Hakkari'de göstericilerin, taş, molotof ve havai fişekli saldırısına polis, gaz bombası ve TOMA'lardan tazyikli su ile müdahale etti. Gaz bombasının isabet ettiği evde bulunan çift ile 2 yaşındaki çocukları hastaneye kaldırıldı.

    Tunceli'de ise göstericiler, dün gece polis lojmanlarının koruma noktalarına molotof ve taşlarla saldırdı. Polis, saldırganları gaz bombası ve basınçlı su ile dağıtıp, 7 kişiyi gözaltına aldı. 

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Lice'de ne olmuştu?
    Diyarbakır Başsavcılığı, Lice'de 2 kişinin yaşamını yitirdiği olayların ardından soruşturma başlattı. İlk aşamada ölümlere neden olan silahların tespitine çalışılacak.

    Bölgede ise gerginlik sürüyor, cenaze törenlerinde olaylar çıktı.

    Diyarbakır'ın Lice ilçesi karakolları protesto etmek için başlatılan yol kapama eylemleriyle günlerdir gergindi. Kalekol yapımını protesto eden halk ile güvenlik güçleri defalarca karşı karşıya kaldı.

    Protestolar sırasında bir grup gösterici güvenlik güçlerine el yapımı patlayıcı ve molotof kokteyli attı. Ve grubun bulunduğu bölgeden güvenlik güçlerine uzun namlulu silahlarla ateş açıldı.

    Askerler karşılık verince çatışma çıktı. Bu sırada 24 yaşındaki Ramazan Baran vuruldu, Dicle Hastanesi'ne kaldırılan Baran hayatını kaybetti. Ardından bölgede 50 yaşındaki Abdulbaki Akdemir'in de cesedi bulundu.

    Güvenlik güçleriyle göstericiler arasında çıkan çatışmada hayatını kaybettiği açıklanan
    Akdemir'in vücudunda 3 kurşun izi tespit edildi. Yaralılardan 19 yaşındaki Abdullah Akkalu'nun durumunun ağır olduğu belirtildi.

    Hastaneye gazlı müdahale
    Olayların ardından Hani Lice karayolu güvenlik gerekçesiyle kapatıldı. Lice ilçe merkezinde de geniş güvenlik önlemleri alındı. Tansiyon, hayatını kaybeden Ramazan Baran'ın cenazesinin alınması sırasında bur kez daha yükseldi. Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne gelen gruba, tazyikli su ve biber gazıyla müdahale edildi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow