hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Malatya'da iki askeri uçak düştü: 4 asker şehit oldu

    Malatyada iki askeri uçak düştü: 4 asker şehit oldu
    expand

    Malatya'da iki askeri uçak düştü. AFAD 4 kişi oldukları tespit edilen pilotlardan birinin cansız bedenine ulaştığını belirtti. Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada ise uçakların enkazlarına ulaşıldığı ve dört pilotun da şehit olduğu açıklandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Malatya Valisi Süleyman Kamçı, iki askeri uçakla keşif uçuşu sırasında iletişimin kesildiğini açıklarken Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) yetkililerinden alınan bilgiye göre, Malatya'nın Akçadağ ilçesi yakınlarında düşen uçakların enkazına ulaşıldı ve 4 kişi oldukları tespit edilen pilotlardan birinin cansız bedeni bulundu.

    Malatya'daki kaza ilk değil...

    EFKAN ALA: 4 PİLOT ŞEHİT OLDU

    İçişleri Bakanı Efkan Ala, TBMM Genel Kurulu'nda, MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural'ın Malatya'da iki savaş uçağının düştüğüne dair basından haberler aldıklarını ve hükümet yetkililerinin bilgilendirmesini istedi. TBMM Başkan Vekili Sadık Yakut da İçişleri Bakanı Efkan Ala'ya söz verdi.

    Olay yerinden ilk fotoğraflar...

    Ala, konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı: “Maalesef bugün akşamüstü Malatya'dan havalanan iki savaş uçağımız daha sonra irtibat kesilmiş ve haber alınamamıştır. Jandarma Komutanı olay yerine ulaştı. Biraz önce rapor etmeye başladı. Kesin bilgi vermek üzere şu anda orada kesin rapor bekleniyor. Elimizde bana ulaşan bilgi, pilotlarımızdan ikisinin şehit olduğu diğer ikisi hakkında bilgi yok. Kısa zamanda bilgi edilecek. Genelkurmayımız da olay netleşince bize bilgi gönderecek. O zaman detaylı kesin bilgi arz ederim."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "UÇAKLAR ÇARPIŞMIŞ OLABİLİR"

    Efkan Ala daha sonra ise uçakların enkazlarına ulaşıldığını belirterek 4 pilotun da şehit olduğunu açıkladı. Ala, iki uçağın çarpışmış olma ihtimali bulunduğunu dile getirdi. Ala şu ifadeleri kullandı;

    "Kaza kırım raporundan sonra kesin nedeni açıklanabilir. Şu anda mümkün değil. Malatya sınırları içerisinde Akçadağ bölgesinde. Tahminlerimiz var. Birbirine çarpma olabilir büyük ihtimalle ya da hava şartları. Dışarıdan müdahale yok."

    ENKAZLARA ULAŞILDI

    Akçadağ ilçesi yakınlarında düşen askeri uçakların enkazına ulaşıldı.Alınan bilgiye göre, Malatya'daki 7. Ana Jet Üs Komutanlığından havalanan iki askeri eğitim uçağıyla Akçadağ ilçesi yakınlarında irtibatın kesildiği bilgisi üzerine bölgede arama çalışması başlatıldı.

    Vatandaşların patlama sesi duyduklarını bildirmeleri üzerine arama kurtarma ekiplerinin çalışması Potolar mevkisinde yoğunlaştırıldı. Bölgeye çok
    sayıda jandarma, 112 Acil Servis, itfaiye ve AFAD ekipleri sevk edildi. Yoğun sis olan bölgede uçakların enkazının bulunduğu öğrenildi. Araçların gidemediği alana bir süre yürüyerek ulaşan ekiplerin bölgedeki çalışmalarını sürdürüyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    GENELKURMAY'DAN AÇIKLAMA GELDİ

    Genelkurmay Başkanlığı Malatya'da iki RF-4E keşif uçağının düşmesiyle ilgili açıklama yaptı.

    İşte o açıklama;

    "Bu akşam 18.07’de Malatya’da konuşlu 7’inci Ana Jet Üssünden planlı gece uçuş eğitimi için kalkan iki adet RF-4E Keşif Uçağı ile saat 19.05’te radar irtibatı kesilmiş ve derhal arama faaliyetlerine başlanmıştır.

    Saat 20.45’te iki uçağımızın da enkazına ulaşılmış ve maalesef dört kahraman pilotumuz şehit olmuşlardır.

    Bu elim kaza neticesinde şahadet mertebesine erişen kahraman pilot arkadaşlarımıza Allah’tan rahmet kederli aile fertlerine, Silahlı Kuvvetlerimize ve yüce Türk Milletine başsağlığı dileriz."

    ŞEHİTLERİN KİMLİKLERİ BELLİ OLDU

    Düşen RF-4E tipi uçaklarda şehit düşen pilotların isimleri belli oldu. Kazada Kurmay Binbaşı Salih Sezer, Üsteğmen Salih Atalay ile rütbeleri öğrenilemeyen Zeynel Özbahçeçi ve Onur Özkaya isimli subaylar şehit oldu.

    ERDOĞAN'DAN BAŞSAĞLIĞI TELEFONU

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Malatya'da düşen 2askeri uçakta 4 pilotun şehit olması nedeniyle Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'e ve Türk Silahlı Kuvvetleri'ne taziyelerini iletti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Erdoğan, TürkSilahlı Kuvvetleri'ne ait RF-4E tipi 2 askeri eğitim uçağının Malatya'nın Akçadağ ilçesi yakınlarında düştüğünü öğrenmesinin akabinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özel ile telefonda görüştü.Kazaya ilişkin bilgi alan Cumhurbaşkanı Erdoğan, pilotların hayatınık aybetmesinden derin üzüntü duyduğunu belirterek, şehitlere Allah'tan rahmet, ailelerine, yakınlarına ve Türk Silahlı Kuvvetler camiasına başsağlığı dileğinde bulundu.

    Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun ölümünde diğer zanlı da serbest

    Pervin Buldan'dan Oktay Vural ile ilgili PKK iddiası

    Gazi Mahallesi'nde çatışma

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow