hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Marmara'da fırtınaya yakalanan iki feribotta büyük panik

    Marmarada fırtınaya yakalanan iki feribotta büyük panik
    expand

    Mudanya-Yenikapı seferini yapan feribotun ön camı patladı, 17 yolcu yaralandı. Avşa Adası-Yenikapı seferini yapan İDO'ya ait feribotta da fırtına nedeniyle panik yaşandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yaralananlar, bayılanlar... Panik, Marmara Denizi'nde fırtınaya yakalanan feribotta yaşandı.

    Bursa Deniz Otobüsleri İşletmesi'nin Mudanya'dan 18.45'te İstanbul'a hareket eden "Emirsultan" adlı feribotu, fırtınaya yakalandı.

    Feribottaki panik kamerada

    Feribotlardaki yolcular isyan etti: "Ölümden döndük"

    Dalgaların metrelerce yükseldiği denizde, feribotun ön camı patladı. 17 yolcu yaralandı. Bayılanların olduğu, feribotta büyük panik yaşandı.

    Feribot Mudanya'ya geri döndü. Sağ salim iskeleye yanaşan feribottaki yaralılar hastaneye kaldırıldı.  Bazı yolcular yaşananları anlattı, işletmeyi eleştirdi:

    "Gemi yükseldi ön burnu yere düşünce cam kırıldı. O anda su bastı içeriye. Cam patlayınca insanları yönlendiren kimse olmadı. Can yeleklerinin nasıl giyileceğini bile gösteren olmadı."

    İDO'dan sefer iptalleri

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Başka bir feribotta daha panik

    Marmara Denizi'nde büyük paniğin yaşandığı bir diğer yer daha vardı.

    Yaklaşık 400 yolcusuyla Avşa Adası-Yenikapı seferini yapan İDO'ya feribot saat 17.30'da adadan ayrıldı. İstanbul'a yaklaşıldığı sırada fırtınaya yakalandı. Dev dalgalarla boğuşan feribotun yolcuları arasında panik yaşandı.

    Yolculardan bazıları baygınlık geçirdi. Paniğe kapılan yolcular hemen can yeleklerini giydi.
    Bu sırada, feribot önce Büyükçekmece'ye yönlendirildi, ancak fırtınanın etkisini kaybetmesiyle yeniden Yenikapı'ya doğru yola çıktı.

    Ve zorlu yolculuk sona erdi. Yenikapı iskelesine yanaşan feribottaki yolculardan bazıları olayın şokunu uzun süre üzerlerinden atamadı.

    ''Denizdeki panik sosyal medyada abartıldı''

    "Bu olay anlatılmaz yaşanır"

    Yolculardan Hikmet Demirdöven, "Adeta ölümle dans ettik . Bindiğimden beri sürekli salavat getirdim. Resmen ölümden döndüm. Ailemi aradım ailemden helallik bile aldım. İnsanlar kriz geçirdi. İçerde kusanlar oldu bayılanlar oldu, kriz geçirenler oldu. Aranızda doktor var mı diye soruyorlardı. Ama feribotta doktor yoktur. Böyle bir sorumsuzluk yok" dedi.

    Ebru Özkalaycı ise şunları söyledi: "Bayağı uzun bir süre feribotta  kaldık. Dua ettik. Çocuk da genelde uyudu ve kustu. Ama biz onlar için çok korktuk. En azından sağ sağlim geldik."

    Ağlayarak yaşananları anlatan bir yolcu ise, "Feribot devrilecek diye çok korktuk. Çok sallandık, feribotun altı vurdu, üstü vurdu. Çok korktuk" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Başka bir yolcu da, "Feribotta sağlık ekibi yoktu. Bildiğin çocuklarla ölümden döndük. Bayılanlar, kusanlar oldu. Bu olay anlatılmaz yaşanır" diye konuştu.

    Yağmur geri dönüyor!

    İrfan Şahinbaş Sahnesi'nin arazisinden 20 ağaç daha kesildi

    Köşk'ü üstün yetenekli köpekler koruyacak

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow