hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Mecidiyeköy'deki asansör faciasının iddianamesi kabul edildi

    Mecidiyeköydeki asansör faciasının iddianamesi kabul edildi
    expand

    Mecidiyeköy'de 10 işçinin öldüğü asansör faciasıyla ilgili iddianame kabul edildi. 25 sanık 24 Aralık'ta hakim karşısına çıkacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, Mecidiyeköy'de 6 Eylül'de meydana gelen ve 10 işçinin öldüğü "asansör kazasına" ilişkin 31 sayfalık iddianameyi kabul etti.

    Mecidiyeköy'deki rezidans inşaatında 10 işçinin ölümün sonuçlanan asarsör kazasıyla yürütülen 41 günlük soruşturmanın ardından İstanbul Cumhuriyet Savcısı Erdal Bağcı tarafından hazırlanan iddianame 21 Ekim'de mahkemeye gönderilmişti. İddianamede 4'ü tutuklu 25 şüphelinin "Taksirle 10 kişinin ölümüne sebebiyet vermek" suçundan 2,5 yıldan 22,5 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edilmişti.

    Savcı Erdal Bağcı; Aziz Torun, Mehmet Torun, Yunus Emre Torun, Lütfü Vardı, Abdulvahit Kaplan, Bektaş Ateş, Tuncel Akarçay, Haluk Okur, Özmen Özmenoğlu hakkında "taksirle 10 kişinin ölümüne sebebiyet vermek, yargı görevini yapanı etkileme" suçundan kovuşturmaya yer olmadığına da karar vermişti.

    Firma sahipleri hakkında verilen bu takipsizlik kararı ve Torun İnşaat firması yetkililerinin kazada ölen işçilerin yakınlarına "kan parası" adı altında paralar teklif ederek, şikayetçi olmaktan vazgeçmelerini istediği haberleri kamuoyunda tepkilere yol açmıştı. Bu tepkiler üzerine firma sahipleriyle ilgili takipsizlik kararı ve "kan parası" verilmesine ilişkin bir soru yöneltilen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, "Yargı vicdanlara su serpecek netice çıkması konusunda üzerine düşeni yapmıştır" demişti. Çelik, ailelere önerilen ve tartışmalara yol açan "kan parası" için de, "Bunun olması gereken bir şey olduğu inancı içerisindeyiz" ifadelerini kullanmıştı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

     Mecidiyeköy'de asansör çakıldı, 10 işçi öldü

    İnşaatın sahiplerine takipsizlik

    Takipsizlik kararına itiraz

    Çalışma Bakanından "kan parası" ve takipsizlik yorumu

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow