hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Meclis'te tokmaklı saldırı iddiası

    Mecliste tokmaklı saldırı iddiası
    expand

    TBMM Genel Kurulu'nda kapalı oturumda, AK Partili milletvekilleri ile muhalefet milletvekilleri arasındaki tartışma çıktı. Tartışma sonrası çıkan kavgada 5 milletvekili yaralandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İç Güvenlik Yasası'nın görüşüldüğü TBMM Genel Kurulu'ndaki kapalı oturumda AK Partili milletvekilleri ile muhalefet milletvekilleri arasında çıkan kavgada 5 milletvekili yaralandı. Kavgada HDP milletvekili Ertuğrul Kürkçü, CHP milletvekilleri Musa Çam, Aykut Erdoğdu, Refik Eryılmaz, Mahmut Tanal yaralandı.

    CHP'li Çam ile Eryılmaz'ın ambulansa Başkent Hastanesine götürüldüğü belirtildi. 

    HDP milletvekili Ertuğrul Kürkçü'nün başından yaralandığı görüldü. 

    Mecliste tokmaklı saldırı iddiası

    CHP İstanbul Milletvekili Melda Onur, HDP'li kadınların kürsüye yürüdüğünü, AK Partili kadın milletvekillerinin bu gruba müdahale etmeye çalışmasıyla olayların çıktığını söyledi. 

    Onur, kavgada Meclis'in tokmakla vekil kovalayanlar ve havada uçuşan bardaklarla inanılmaz görüntülere sahne olduğunu aktardı. Melda Onur, Meclis Genel Kurulu'na hasta bakıcıların girdiğini ve yaşanan kavgada CHP'li Musa Çam çiçeklerin üzerine düştüğünü, uzun süre düştüğü yerden kalkamadığını belirtti. Onur ayrıca arbede sırasında Sebahat Tuncel de arada kalarak elinden yaralandığını sözlerin ekledi. 

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mecliste tokmaklı saldırı iddiası

    Ertuğrul Kürkçü  olayın ardından Hürriyet Gazetesi'ne yaptığı açıklamada "Sebahat Tuncel'e gelen yumruğu engellemek isterken başımdan yaralandım. Tokmakla, çanla saldırdılar ve demir iskemleleri bize vurdular" dedi. Kürkçü şunları söyledi:

    Mecliste tokmaklı saldırı iddiası

    "AKP'li vekiller bu iç güvenlik tasarısını Genel Kurul'a yarın olmadan bugün getirebilmek için çok büyük çaba içindeydiler. Biz de usül açısından söz istedik. Ancak Meclis Başkan Vekili AKP'li Ayşenur Bahçekapılı HDP'nin Grup Başkan Vekili İdris Baluken yerine AKP'li Elitaş'a söz verdi. Buna Tepki olarak Pervin Buldan ve Sebahat Tuncel kürsüye doğru yürüdü. İşte o anda AKP'li vekiller kitle halinde saldırdılar. Sebahat Hanım'a yumruk gelmesin diye araya girdim. Benim başımda sıyrık oluştu. AKP'liler ellerine ne geçerse onunla saldırdılar. Başkanlık tokmağı ile Meclis çanıyla, demir sandalyelerle vurdular. O çanı muhalefet vekillerinin kafasında gördüm. Meclis'te itiş kakış hep olurdu ama ben böylesini hiç görmedim. AKP'yi vekiller yasayı çıkarabilirlerse emirlerindeki polis gücünü yaptıracaklarının demosunu sergilediler. Biz icraatlarının bir demosunu gördük. Ancak bu durum bizim bu pakete karşı çıkma gücümüzü artırdı." 

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kılıçdaroğlu'ndan açıklama

    CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu konuya ilişkin bir açıklama yaptı. ''Meclis'te terör estirmek, vekillere saldırmak halka yaşatacaklarının başlangıcıdır. Bu iktidarın uyguladığı tek yasa şiddet haksızlık ve hukuksuzluk yasasıdır'' dedi.  

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Gazeteci Nuh Köklü kartopu oynadığı için öldürüldü

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow