hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Milas'taki orman yangını kontrol altında

    Milastaki orman yangını kontrol altında
    expand

    Muğla'nın Milas İlçesine bağlı Akçakaya Mahallesi yakınlarında başlayıp şiddetli rüzgarın etkisiyle hızla büyüyen ve 18 kilometre uzaklıktaki Gökova Körfezi'ne kadar ulaşan yangın, bugün saat 07.30'da yani 18.5 saat sonra tamamen kontrol altına alınabildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Milas'a bağlı Fesleğen Mahallesi'nde dün (cuma) saat 13.00 sıralarında başlayan yangın, Akçakaya ve Gürceğiz mahallerindeki ormanlık alan ve tarım arazilerinin ardından 18 kilometre uzaklıktaki Gökova Körfezi sahilindeki Ören, Türkevleri Çökertme Sahili'ne kadar ulaştı.

    Alevlerin, Gökova Sahil şeridinde bulunan ve yaklaşık 3 bin kişinin yaşadığı Gözdekent, Denizyıldızı, Bakra, Sertaş, Havacılar, Doğuş, Ünlüsoy, Rüyakent, Sılay tatil sitelerine oldukça yaklaşması üzerine, olası bir olumsuzluğa karşı, buradaki evler jandarma tarafından tahliye edildi.

    Tahliye çalışmalarına Sadettin Uslu liderliğindeki 30 kişilik Bodrum AKUT ekibi de katıldı. Yangın ayrıca Kılıç balıkçılığa ait kuluçkahane ve yem fabrikası ile Türkevleri'nde bulunan Kemerköy Termik Santrali'ni tehdit etti.

    Çalışmalara 3 söndürme uçağı, 6 helikopter, 40 arazöz ve 300 orman işçisi müdahaleye başladı. Bölgelerde önlem alan ekiplerin çalışması sonucu alevler herhangi bir yerleşim yerine zarar vermedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    üGece çalışmalarına ara veren helikopter ve uçakların gökyüzünün aydınlanmasıyla birlikte tekrar görev alması üzerine yangın bugün 07.30'da yani 18.5 saat sonra tamamen kontrol altına alınabildi. Çalışmalar sırasında 3 orman işçisinin dumandan etkilendiği, hastaneye kaldırıldığı ve sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi.

    Tatilciler geceyi sokakta geçirdi

    Korkan yerli ve yabancı tatilciler ile bölgede yerleşik yaşayanlar, geceyi başta sahil olmak üzere araçlarında geçirmeyi tercih etti.

    İstanbul'dan tatile gelen emekli öğretmen 65 yaşındaki Nedim Uzun, "Alevlerin evlere yaklaştıklarını söylediklerinde hemen eşim ile evden ayrılıp sahile gittik. Yapacak bir şey yoktu. Ancak orman ekipleri tüm güçleri ile çalıştılar ve evleri yanmaktan kurtardılar" dedi. Hanay Sitesi sorumlusu Mehmet Aydın, "Yangın başladığında buraya kadar geleceğini tahmin edemedik. Gece boyunca devam eden yangın nedeniyle siteyi tamamen boşalttık. Sabah uyandığımızda asırlık çam ağaçları ile kaplı sitenin etrafını küle dönmüş görünce büyük şok ve üzüntü yaşadık. Evlerimizin kurtulduğuna sevinemedik" diye konuştu.

    Zarar tespit çalışması yapılacak

    Köylünün zeytinlikleri ve kovanlarına da zarar veren yangınla ilgili zarar tespitinin yapılacağı, tarım arazileri de dahil yanan ormanlık alanın ne kadar olduğunun inceleme sonucu açıklanacağı belirtildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Lüks sitede çifte cinayet

    Çok ters zamanlarda çekilmiş fotoğraflar

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow