hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Okmeydanı'nda polise silahlı saldırı

    Okmeydanında polise silahlı saldırı
    expand

    Okmeydanı'nda Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü ekiplerine yapılan silahlı saldırıda, 3 polis ve 1 sivil yaralandı, polislerden biri ve sivil vatandaşın hayati tehlikesinin bulunduğu bildirildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bölgede yaşanan gösterilere müdahale etmek için, İBB Cemal Kamacı Spor Kompleksi yakınında bekleyen Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü ekiplerine henüz kimliği belirlenemeyen kişi veya kişilerce silahlı saldırıda bulunuldu. Saldırı sonucu 3 çevik kuvvet polisi ve bir vatandaşın yaralandığı öğrenildi. Saldırıya uğrayan polisler M.A. sağ kolundan, K.T. karnından, F.G ise diz kapağından yaralandı. Yoldan geçen Turan G'ye ise 3 kurşunun isabet ettiği öğrenildi.

    Silahlı  saldırganlara polis ateş ile karşılık verdi. İki saldırgan ayrı yönlere doğru kaçarak  izlerini kaybettirdi. Yaralı polisler arkadaşları tarafından Tülin Manço İlkokulu bahçesine alındı. Yaralı vatandaş ise Cemal Kamacı Spor Kompleksine alındı.

    Gazi Mahallesi'nde cenazeye gazlı müdahale

    Ambulanslarla Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Şişli Florence Nightingale hastanelerine sevk edilen yaralılardan Turan G. ile bir polis memurunun durumunun ağır olduğu belirtildi.

    Polis, hastane çevresinde de geniş güvenlik önlemi aldı. İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok, hastaneye gelerek yaralı polisi ziyaret etti. Altınok, açıklama yapmadı.

    Terör operasyonları genişleyerek büyüyor

    Çatışma sırasında çevre yollar bir süre araç ve yaya trafiğine kapatıldı. Olay yeri  inceleme polisi çevrede çok sayıda mermi kovanı topladı. Polis ekiplerinin, saldırgan ya da saldırganları yakalamak başlattığı operasyona polis helikopteri de havadan destek veriyor. Emniyet yetkilileri bölgede bulunan MOBESE kameralarını ve olay yerindeki mermi kovanlarını incelemeye aldı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow