hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Otomobil uçuruma yuvarlandı, orman yangını çıktı

    Otomobil uçuruma yuvarlandı, orman yangını çıktı
    expand

    Manisa'nin Akhisar ilçesinde, kaza yapan iki otomobilden birinin uçuruma yuvarlanarak alev alması sonucu orman yangını çıktı. Yangın nedeniyle bir mahalle boşaltılırken 50 hektarlık alan kül oldu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Akhisar Kaymakamı Kaan Peker, öğle saatlerinde kaza geçiren otomobilin alev alması sonucu çıkan orman yangını sebebiyle tahliye edilen Hancılar Mahallesi'nde yangın tehdidin ortadan kalktığını söyledi.

    Peker, gazetecilere yaptığı açıklamada, yangınına 11 hava aracı, 40'a yakın arazöz ve iş makinesi ile müdahale edildiğini, şiddetli rüzgar sebebiyle müdahalenin güçleştiğini belirtti.

    Rüzgarın etkisiyle kısa sürede geniş alana yayılan alevleri kontrol altına alma çalışmalarının devam ettiğini ifade eden Peker, "Yangın özellikle Hancılar Mahallesini tehdit eder konumdaydı, şu an bu tehdit ortadan kalkmış durumda ancak havanın rüzgarlı olması yangının kontrol altına alınmasını zorlaştırıyor. Meteoroloji yetkilerinden aldığımız bilgiye göre bölgemizde yağmur yağışı bekleniyor" diye konuştu.

    Hancılar Mahallesi sakinleri ise mahallede yanan bir yer olmadığını, mahallenin alt kısmına kadar gelen yangının ekiplerin müdahalesiyle önlendiğini, boşaltma işleminin tedbir amaçlı yapıldığını söylediler.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    AFAD ve Kızılay ekipleri, yangın sırasında mahalleden tahliye edilen vatandaşlarla ilgilendi.

    Yangına, başta İzmir Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri olmak üzere, Balıkesir, Bursa, Denizli, Manisa ve Muğla'dan 10 helikopter, 3 uçak ve 38 arazöz ile müdahale ediliyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow