hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Özgecan'ın babasından Türkiye'ye çağrı

    Özgecanın babasından Türkiyeye çağrı
    expand

    İzmir Chopper motosiklet kulübü, Mersin'in Tarsus ilçesinde vahşice öldürülen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan için eylem yaptı. Eyleme telefonla bağlanan Özgecan'ın babası Mehmet Aslan, "Lütfen herkes birbirini sevsin" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Gündoğdu Meydanı'nda yaklaşık 300 kişilik motosikletli grup geçtiğimiz günlerde Mersin'de eve gitmek için bindiği minibüste vahşice öldürülen 20 yaşındaki Özgecan Aslan için bir araya geldi.

    Grup adına açıklama yapan Deniz Özek, "Türk insanı sevecendir, kadının sever. Ailesini her zaman her şeyin üzerinde tutar. Hele hele kız çocuklarımız daha değerlidir. Herkes şimdi çocuklarımızı nasıl koruruz diye düşünmeye başladı. Biz çocuklarımızı pamuklar içinde yetiştirirken, insan müsveddeleri gelip ona dokunuyor. Daha da acısı aile öyle bir konma gelmiş ki; 'Keşke kızım silahla vurarak öldürselerdi' diyor. Bir erkek olarak o günden beri başımız eğik geziyoruz. Biz motorcular olarak Türk adaletinin doğru işleyeceğine inanıyoruz. Bizde iki teker tutkunu olarak Özgecan kızımızın adı altına kadınlarımıza uzanan elleri, yapılan şiddeti kınıyoruz" dedi.

    Suphi Altındöken ile Fatih Gökçe'nin suç kardeşliği!

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Basın açıklamasının ardından bir dakikalık saygı duruşunda bulunan motorcu gruba Özgecan'ın babası Mehmet Aslan, telefonla bağlandı. Yapılan eylem ve ülke genelindeki duyarlılığa teşekkür eden acılı baba Aslan, "Doğusuyla batısıyla bütün bu Anadolu insanına hürmet ediyorum. Herkesi çok seviyorum. Bugüne kadar, bir varmış bir yokmuş dedik. Kızımın öldürülmesinden sonra ben artık diyorum ki; Bir varmıymış, bir yokmuymuş. Lütfen herkes birbirini sevsin, bunun başka yolu yok. Kim ne yaparsa kendine yapar" dedi.

    Ana Parti ile Hak ve Adalet Partisi birleşiyor

    Grup üyeleri daha sonra Kordon'da motosikletlerle tur atarak eylemlerine son verdi.

    Tunceli'yi karıştıran iddia! "Bu adam Alevilere hakaret ediyor"

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow