hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Polisin asayiş uygulaması yaptığı mahalle karıştı!

    Polisin asayiş uygulaması yaptığı mahalle karıştı
    expand

    İstanbul Esenler'de bulunan Karabayır ve Tuna Mahalleleri'nde sabah saatlerinde Asayiş Şube Müdürlüğü koordinesinde bir asayiş uygulaması yapıldı. Ekiplerin evlerde yaptığı inceleme sonrasında hakkında arama/yakalama kararı olduğu öğrenilen bir şüpheliyi polis gözaltına almak istedi. Şüphelinin yakınları ve mahalledeki bazı kişiler buna engel olmak için polis ekiplerine taşlarla saldırdı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İstanbul Esenler'de bulunan Karabayır ve Tuna Mahallelerine sabah saatlerinde Asayiş Şube Müdürlüğü koordinesinde, Güven Timleri Şube Müdürlüğü, Önleyici Hizmetler Şube Müdürlüğü, Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü, Özel Harekat Şube Müdürlüğü ve Esenler İlçe Emniyet Müdürlüğü asayiş uygulaması yaptı.

    500 polisin katıldığı uygulama sırasında ekipler önceden belirledikleri adreslere özel harekat ekipleriyle birlikte girdi. Ekipler evlerde arama yaptıkları sırada çevik kuvvet ekipleri çevre güvenliği aldı. Yunus ekipleri ise mahalle giriş ve çıkışlarında önlem alarak şüpheli araçları inceledi.

    Polis ekipleri bir minibüsün hacizli olması üzerine aracın çekilmesi için trafik çekicisi çağırdı. Minibüs sahibi aracını bağlatmak istemeyince polis ekipleri ve araç sürücüsü arasında sözlü tartışma yaşandı. Minibüsün çekilmesini istemeyen bir kişi Trafik Vakfı'na ait çekicinin camını kırdı. Minibüs sahibi ikna edilerek, polis ekipleri eşliğinde araç çekildi.

    Polisin asayiş uygulaması yaptığı mahalle karıştı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Şüpheliyi polise vermek istemediler, taş yağmuruna tuttular

    Ekiplerin evlerde yaptığı inceleme sonrasında hakkında arama/yakalama kararı olduğu öğrenilen bir şüpheliyi polis gözaltına almak istedi. Şüphelinin yakınları ve mahalledeki bazı kişiler buna engel olmak için polis ekiplerine taşlarla saldırdı. Çevik kuvvet ekipleri taşlı saldırı sonrasında gaz bombası ve mermisi kullanarak bu grubu dağıtmaya çalıştı.

    İşte "o" anlar...

    Biber gazından etkilenen genç kıza kameraman yardım etti

    Polis ekiplerinin mahalle içerisine attığı gaz evlerine dolan bir anne ve epilepsi hastası olduğu öğrenilen kızı gazdan kaçmak için evlerinin yakınındaki parka çıktı. Bu sırada mahalleli polis ekiplerini taşlamaya devam ediyordu. Polis bu gruba karşı gaz kullanınca genç kız gazdan etkilendi fenalaştı ve yere yığıldı.

    Olayları izleyen bir haber kameramanı genç kızı kucaklayarak riskli bölgeden uzaklaştırdı. Mahallelinin tepkisi habercilere de yönelince onlar da olay yerinden uzaklaştı.

    Operasyonda 1 adet kurusıkı tabanca, 1 adet pompalı tüfek, 1 adet 200 kilogramlık para kasası, 1 adet içinde çalıntı malzemeler bulunan kamyonet ve 3 araca incelenmek üzere el konurken, 18 kişi ise gözaltına alındı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow