hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Prof. Dr. Kadri Yıldırım, HDP’den aday olmak için istifa etti

    Prof. Dr. Kadri Yıldırım, HDP’den aday olmak için istifa etti
    expand

    Mardin Artuklu Üniversitesi Yaşayan Diller Enstitüsü Müdürü Prof.Dr. Kadri Yıldırım, HDP’den milletvekili aday adaylığı için görevinden istifa etti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Geçen ay rektör yardımcılığı görevinden istifa ettiğini hatırlatan Yıldırım, HDP yetkililerinin adaylık için kendisine teklifte bulunduğunu, fakat ünivertesitedeki görevinde kalarak barış ve çözüm sürecine ivme kazandırmak için önce siyasete girmeyi düşünmediğini ilettiğini söyledi.

    Ancak bu ivmeden rahatsız olanların 4 yıldır hayatı kendisine ve ekibine zehir ettiğine dikkat çeken Yıldırım, "Eğer HDP adayı olarak Haziran ayında yapılan seçimlerde meclise girmek kısmet olursa, hem genelde Mardin Artuklu Üniversitesi’ni, hem de özelde Kürdoloji birimini yalnız bırakmayarak, onlar için mecliste mücadele edeceğim. Şayet şu veya bu nedenle meclise girmek kısmet olmazsa üniversitedeki görevime döneceğim ve hiç kimsenin dilinden, dininden, inancından ve cinsiyetinden mağdur olmayacağı, katılımcı, demokratik bir üniversite anlayışının hakim olması için ekip olarak mücadelemize kaldığımız yerden devam edeceğiz. Mecliste olsun, üniversitede olsun, barış ve çözüm sürecinin başarıya ulaşması için elimden gelen katkıyı sunmaya devam edeceğim" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Akif Beki, Erdoğan'ın Hakan Fidan'a neden kızgın olduğunu açıkladı

    Obama "Rus ordusu çok güçlü olduğu için..."

    İstifa dilekçesini rektörlük makamına verdiğini, hangi ilden aday olacağı konusunda ise HDP'nin seçim komisyonunun vereceği kararla belli olacağını anlatan Yıldırım, gönlünden geçen kentin Mardin veya Diyarbakır olduğunu söyledi.

    AS Parti kuruldu

    Petrol fiyatı doğum kontrolü etkilerse

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow