hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    RTÜK Başkanından ekranda "marjinal ilişkiler" uyarısı

    RTÜK Başkanından ekranda marjinal ilişkiler uyarısı
    expand

    RTÜK Başkanı Davut Dursun, televizyon kanallarının yeni yayın döneminde "müthiş bir rekabet" olduğunu söyleyerek, "Bu rekabet ortamında bazen birtakım çizgiler zorlanıyor. Marjinal ilişkiler, hoşlanmadığımız birtakım unsurlar da gündeme gelebiliyor. Kaliteli yapımlar gerçekleştiriyoruz ama bunların yanı sıra problemleri de yok değil. Mümkün mertebe daha seçici davranarak sorunları çözmemiz gerekiyor" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Davut Dursun, televizyon kanallarının yeni yayın dönemini değerlendirirken, "Müthiş bir rekabet var. Türk izleyicisi dizileri önemsiyor ama dizilerin yanında diğer programların da önemli bir rol oynadığını biliyoruz. Bu bir ay içerisinde yeni dönemdeki yapılanmanın nasıl şekilleneceğini görme imkanı bulacağız" dedi.

    Dursun, AA muhabirine yeni yayın sezonuna ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

    En çok ilgi çeken program türünün diziler olduğuna, sezona 50 civarında yeni yapımla başlanacağına işaret eden Dursun, gelecek bir ay içinde bu dizilerden tutacak ve tutmayacak olanların netleşeceği söyledi. Dursun, bazı dizilerin döneminin sonu gelmeden, beklenen reytingi alamadığı için yayından kaldırılabileceğini belirtti.

    RTÜK'ten 3 Oscar'lı Piyanist'e ceza

    RTÜK'ten Bardakçı'nın sözlerine 600 bin lira ceza

    "Televizyondaki rekabet çizgileri zorluyor"

    Dursun, yeni yayın döneminde televizyon kanalları arasında birincilik rekabeti yaşandığını ve bunun sonucunda yeni bir televizyon listesi ortaya çıkabileceğine dikkati çekerek, şunları dile getirdi:

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "Bundan önce birinci ve ikinci olan televizyonlarda belli bir istikrar vardı ama bu dönemde nasıl bir yapıyla karşılaşacağımızı doğrusu tahmin edemiyorum. Önceki sezonda birinci sıradaki yapımlardan Muhteşem Yüzyıl sona erdi. Yine onların izlenirliğini yüksek tutan Acun Medya'nın programları kendi televizyonlarına döndü. Artık Star TV birinci sıradaki yerini koruyabilir mi bilmiyorum. Daha önce de Kanal D birinci sıradaydı, şimdi de yeni bir atak içerisinde. Müthiş bir rekabet var. Önemli olan şu; Türk izleyicisi dizileri önemsiyor ama dizilerin yanında diğer programların da önemli bir rol oynadığını biliyoruz. Bu bir ay içerisinde yeni dönemdeki yapılanmanın nasıl şekilleneceğini görme imkanı bulacağız. İsteğimiz kimsenin bundan olumsuz etkilenmemesi ve herkesin başarılı bir dönem geçirmesi."

    Seda Sayan'a RTÜK'ten oybirliğiyle ceza

    "Bu rekabet ortamında bazen birtakım çizgiler zorlandığını" da ifade eden Dursun, "Marjinal ilişkiler, hoşlanmadığımız birtakım unsurlar da gündeme gelebiliyor. Kaliteli yapımlar gerçekleştiriyoruz ama bunların yanı sıra problemleri de yok değil. Mümkün mertebe daha seçici davranarak sorunları çözmemiz gerekiyor" değerlendirmesinde bulundu.

    "Dizilerimizin dünyaya açılmasını hayal edemezdik"

    RTÜK Başkanı Dursun, son dönemlerde Türk televizyonculuğunun büyük gelişme gösterdiğini belirterek, "Türkiye'deki televizyon dünyasının Avrupa'nın gerisinde olmadığını" kaydetti. Türk yayın dünyasının teknolojik tüm gelişmeleri yakından takip ettiğini ve hemen adapte olduğunu anlatan Dursun, program içerikleri bakımından özellikle dizilerde kaliteli yapımlar geliştirildiğini dile getirdi. Güney Amerika'da bile Türk dizilerinin izleyici bulduğuna işaret eden Dursun, "eskiden bunun hayal bile edilemeyeceğini" vurguladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kurul Üyeleri: "RTÜK iktidarın sopası"

    Dursun, bir dönem Türkiye'de, Brezilya dizileri furyası olduğunu anımsatarak, "Şimdiyse iş tersine döndü Türk dizileri Güney Amerika'da, Ortadoğu'da, Kafkaslarda, Balkanlarda, Orta Asya'da iş yapıyor. Kendi kültür dünyamıza yakın yerlerde Türk dizilerinin beğenilmesini anlamak zor değil ama Güney Amerika'da bile izleniyor olması önemli" diye konuştu.

    "Televizyon reklamcılığında genişleme bekleniyor"

    Mahalli idareler ve cumhurbaşkanlığı seçimleri dolayısıyla yayın kuruluşlarında reklam daralması olduğu yönünde bilgi aldıklarını aktaran Davut Dursun, şöyle devam etti:

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "Doğrusu ben tersini düşünüyordum. Seçimler dolayısıyla yayın kuruluşlarının reklam pastasında bir gelişme olabilir diye bir beklentim vardı fakat yayıncılar bunun doğru olmadığını, reklamverenlerin biraz daha kenara çekilip neticeyi görmek istediklerini belirtti. Yeni yayın döneminde artık bunları geride bıraktık. Bu sebeple senenin son çeyreğinde reklamda bir açılım, genişleme bekleniyor. Bu beklentinin olumlu sonuçlanmasını istiyoruz çünkü yayıncıların en önemli sermayesi reklamlar ve onlar olmadan televizyon yapımlarını, dizileri döndürmek mümkün değil."

    Dizi sezonu açıldı, işyerlerinde dizi izleme oranı arttı

    Kurtlar Vadisi Pusu yeni sezona birinci başladı

    Reaksiyon gecenin en çok konuşulanı oldu

    En komik sarhoşluk halleri

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow