hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Sağlık Bakanlığı'ndan ATO aleyhine Gezi Parkı davası

    Sağlık Bakanlığından ATO aleyhine Gezi Parkı davası
    expand

    Sağlık Bakanlığı, Gezi Parkı eylemleri sırasında "hukuka aykırı biçimde, yetkisiz ve kontrolsüz, revir adı altında sağlık hizmet birimleri oluşturarak amaçları dışında faaliyet gösterdiği" gerekçesiyle Ankara Tabip Odası (ATO) organlarının görevlerine son verilmesi için dava açtı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Dava dilekçesinde, "31 Mayıs-14 Haziran 2014 arasında, Gezi Parkı eylemleri bahanesiyle Ankara'da da müessif olaylar meydana geldiği" ifade edildi.

    "Gerek bu eylemlerin faillerinin gerekse vatandaşların eylemler sebebiyle çeşitli sağlık problemleriyle karşılaştıkları" belirtilen dilekçede, Sağlık Bakanlığının, bu eylemler sırasında 569 vakaya ambulansla müdahale ettiği bildirildi.

    Tabip Odalarının görevlerinin 6023 sayılı Türk Tabipleri Birliği Kanunu'yla belirlendiği ve bu görevlerin içinde sağlık hizmet birimi açmak ve işletmek bulunmadığına işaret edilen dilekçede, ATO'nun, buna rağmen, Ankara'daki olaylara müdahil olmak üzere Bakanlıktan izin almadan ve hiçbir kamu otoritesi altında olmadan sağlık hizmet birimleri açtığı ve işlettiği anlatıldı.

    İnsan hayatını konu olan sağlık hizmetlerinin ehil personel tarafından, hizmetin mahiyetine uygun ortamlarda, her türlü iş ve işlemin resmi olarak kayıt altına alındığı şartlarda verilmesi gerektiği belirtilen dilekçede, somut olayda ATO'nun revir olarak kullandığı yerlerin Mimarlar Odası, Peyzaj Mimarları Odası, Çankaya Belediyesinin eski ve yeni hizmet binaları, Diş Hekimleri Odası ve baro eğitim merkezi olduğu bildirildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Dava, Ankara 23. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde

    Bakanlıktan izin alınması bir yana, bu yerlerden hiçbirinin sağlık hizmeti vermek için uygun olmadığı ifade edilen dilekçede, 6023 sayılı kanunun, amaç dışında faaliyet gösteren Türk Tabipleri Birliğinin merkez ve tabip odalarındaki sorumlu organlarının görevlerine son verilmesine ve yerine yenilerinin seçilmesine Sağlık Bakanlığının veya Cumhuriyet Başsavcılığının istemi üzerine asliye hukuk mahkemesince karar verileceğini düzenlediğine dikkat çekildi.

    Dilekçede, bu gerekçelerle ATO'nun Yönetim Kurulu ile "kanunun kendisine yüklediği görevleri yerine getirmeyen" Haysiyet Divanının görevlerinin sona erdirilerek, yerlerine yenilerinin seçilmesine karar verilmesi talep edildi.

    Dava, Ankara 23. Asliye Hukuk Mahkemesinde görülecek.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow