hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Sağlıkta "ara yoğun bakım merkezleri" kurulacak

    Sağlıkta ara yoğun bakım merkezleri kurulacak
    expand

    Çocuk için yeni yoğun bakım üniteleri, yetişkinler içinse ara yoğun bakım merkezleri kurulması planlanıyor. Palyatif yoğun bakım ünitelerinin açılması özel ve kamu hastanelerinde mecbur olacak. Yoğun bakım yatak sayısının belirli bir oranında "ara yoğun bakım yatağı" bulundurma zorunluluğu getirilecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Çocuklara yönelik yoğun bakım merkezlerinin yetersizliği en son 27 Ağustos'ta Adana'da  bir yaşındaki Hayrünisa İbi'nin  ölümüyle gündeme gelmişti.

    Yoğun bakım ünitesinde yer olmadığı için hayatını kaybettiği ileri sürülen Hayrünisa için Adana  Valiliği soruşturma başlatmıştı.

    Özellikle çocuklara yönelik yoğun bakım ünitesi eksikliğini giderebilmek için, Sağlık Bakanlığı harekete geçti. Eylül sonuna kadar çocuk yoğun bakım merkezlerinin sayısı artırılacak. Çocuk yoğun bakım sayısında uzman açığının giderilmesi için de yeni bir düzenlemeye gidiliyor.

    Bir diğer düzenleme de yetişkinlere yönelik "ara yoğun merkezleri"nin açılması için yapılacak.

    1 yaşındaki çocuğun ölümünde ihmal iddiası

    Yoğun bakımda işi biten hastanın beslenme ve bakım konularında yine yardıma ihtiyacı oluyor.

    Normal servislere kabul edilmedikleri için mecburi yoğun bakım ünitelerinde tutuluyor. Sağlık Bakanlığı'nın verilerine göre yoğun bakım ünitelerinin yüzde 28'ini bu hastalar oluşturuyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İşte Sağlık Bakanlığı, tedavisi yoğun bakım gerektirmeyen ancak hastanede takibi zorunlu olan yetişkin hastalar için de ara yoğun bakım merkezleri kuracak.

    Söz konusu hastalara için "palyatif yoğun bakım" diye yeni bir tanım getiriliyor. Palyatif ya da diğer adıyla ara yoğun merkezleri hem kamu hastaneleri, hem de özel hastanelerde zorunlu olacak.

    Bu sayede yoğun bakım yataklarının yüzde 30'unun boşalması hedefleniyor.

    9 yaşındaki çocuğun gaz fişeğiyle vurulduğu iddiası

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow