hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Şah Fırat'a YPG desteği"ne Cumhurbaşkanlığı Sarayı'ndan yalanlama

    Şah Fırata YPG desteğine Cumhurbaşkanlığı Sarayından yalanlama
    expand

    Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, YPG'nin Şah Fırat Operasyonu'na destek verdiği açıklamalarını yalanladı. "Herhangi bir temas, koordinasyon, yardımlaşma söz konusu değildir" diyen Kalın, "PYD bizim için bir terör örgütüdür" ifadesini kullandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, basın bilgilendirme toplantısında Şah Fırat Operasyonu'na ilişkin soruları yanıtladı. Sözcü Kalın'a PKK'nın Suriye kolu olarak bilinen PYD'nin silahlı kolu olan YPG'nin Şah Fırat Operasyonu'na destek verdiği açıklaması soruldu.

    "PYD bizim için terör örgütüdür"

    Şah Fırat Operasyonu sürecinde YPG, IŞİD ya da ABD ile temas olup olmadığı sorulan Kalın, "Sayın Başbakanımızın dün açıkladığı gibi operasyonun selameti açısından müttefiklerimize bilgi verilmiş, Suriye rejimine de bir nota verilmiştir. Fakat bahsettiğiniz diğer örgütlerle herhangi bir temas, koordinasyon, yardımlaşma söz konusu değildir. Bu operasyonun tamamı Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kendi kararıdır ve kendi imkan ve kabiliyetleriyle hayata geçirilmiş bir operasyondur" dedi.

    YPG: "Şah Fırat Operasyonuna aktif katıldık"

    Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, "PYD bizim için bir terör örgütüdür. Suriye'deki son derece kırılgan güvenlik yapısı içinde, 'şu örgüt şu bölgeye hakim, şu grup şu bölgeye hakim demek' bile oldukça zordur, farazi olmaktan öteye geçmez. Bunlar her gün değişir, değişebilir, dinamikler çok hızlı bir şekilde değişiyor sahada. Fakat bizim Suriye Eşmesi olarak belirlediğimiz sınırımıza yakın noktadaki yer, Türkiye Cumhuriyeti'nin koruması altındadır. Burada, biz herhangi bir sorun, herhangi bir çatışma ihtimali görmüyoruz" diye konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Türkiye'nin tankları Kobani'de

    Kalın, Suriyeli Bakanın Şah Fırat Operasyonunu "savaş nedeni sayacakları" yönündeki açıklamalarına da değindi. Kalın, "Meşruiyetini yitirmiş, 300 binden fazla insanın ölümüne sebep olmuş, milyonlarca vatandaşını mülteci haline getirmiş bir rejimin, ne bölgede ne uluslararası hukukta, herhangi bir meşruiyeti kalmamıştır. Dolayısıyla yaptıkları bu açıklamanın ne bizim açımızdan ne müttefiklerimiz açısından bir karşılığı söz konusu değildir" şeklinde konuştu.

    Demirtaş'tan "Şah Fırat" yorumu

    Şah Fırat operasyonuna katılan birlikler geri dönüyor

    Ecdat yadigarı emanetlere özel tören

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow