hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Savcı Cübbeli Ahmet Hoca'nın beraatini istedi

    Savcı Cübbeli Ahmet Hocanın beraatini istedi
    expand

    Savcı, "Cübbeli Ahmet Hoca" olara bilinen Ahmet Mahmut Ünlü'nün yargılandığı davada beraatini istedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kamuoyunda 'Cübbeli Ahmet' olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü'nün de sanıkları arasında bulunduğu "Karagümrük çetesine" yönelik açılan davada savcı mütalaasını verdi.Savcı, Ahmet Mahmut Ünlü'nün de aralarında bulunduğu 10 tutuksuz sanık hakkında "Örgüt kurmak ve örgüte üye olmak" suçlarından; delil yetersizliği, "İnsan ticareti, fuhuşa teşvik ve aracılık etme" suçlarından; suçların manevi unsurunun bulunmadığı, "Cinsel saldırı" suçundan ise soyut iddia haricinde yeterli delil elde edilemediği gerekçesiyle ayrı ayrı beraatlerine karar verilmesini istedi. 

    Savcı, aralarında sanık Nejat Ergin'in bulunduğu diğer 6 sanık hakkında ise "Örgüt kurmak, yönetmek ve üye olmak" suçlarından; yeterli kesin inandırıcı delil bulunamadığı gerekçesiyle beraat istedi. Savcı Nejat Ergin hakkında sadece "Tehdit" suçundan cezalandırılmasını talep ederken, sanıklardan Mahjouba Demirel hakkında ise sahte pasaport bulundurmak suçundan cezalandırılmasını istedi.

    Ünlü ile beraber 16 sanığa beraat

    Savcı, Ahmet Mahmut Ünlü, Barış Sezek, Osman Aydemir, Mahjouba Demirel, Burhan Adıyaman, Kamara Alihammedova, Kakramonjon Khoulmamadov, Mehmet Batur, Muhammed Ali Melemez, Kadriye Sezek hakkında "Örgüt kurmak ve örgüte üye olmak" suçlarından delil yetersizliği, "İnsan ticareti, fuhuşa teşvik ve aracılık etme" suçlarından suçların manevi unsurunun bulunmadığı, "Cinsel saldırı" suçundan ise soyut iddia haricinde yeterli delil elde edilemediği gerekçeleriyle ayrı ayrı beraatlerine karar verilmesini talep etti. Savcı, sanıklar Nejat Ergin, Yiğit Ergin, Celil Yavuz, Saim Uyanık, Murat Tolga Ohri, İbrahim Danacılar hakkında "Örgüt kurmak, yönetmek ve üye olmak" suçlarından yeterli kesin inandırıcı delil bulunamadığı gerekçesiyle beraatini istedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Savcı "tehdit" ve "resmi belgede sahtecilikten" ceza istedi

    Savcı, Nejat Ergin hakkında sadece, mağdurlardan Ahmet Şahin ve Salih Aslan'ı ölümle tehdit ettiği suçlamasıyla "tehdit" suçundan, 1 yıldan 4 yıla kadar cezalandırılmasını talep etti. Sanıklardan Mahjouba Demirel hakkında ise sahte pasaport bulundurduğu gerekçesiyle "resmi belgede sahtecilik" suçundan 2 yıldan 5 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını istedi.

    "Müvekkilim Umre'ye gitmek istiyor"

    Mütaalanın ardından söz alan sanık Barış Sezek'in avukatı Özkan Arıkan, "Müvekkilim anne ve babasıyla Umre'ye gitmek istiyor. Bu nedenle yurtdışı çıkış yasağının kaldırılmasını talep ediyoruz" dedi. Mahkeme heyeti bu talebi reddederek, talebin hükümle birlikte değerlendirilmesine karar verdi.

    Cübbeli Ahmet Hoca'yı devlet koruyor

    Cübbeli Ahmet Hoca'ya tahliye yok

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow