hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Serap Eser'in ağabeyinden İdris Naim Şahin'e çağrı

    Serap Eserin ağabeyinden İdris Naim Şahine çağrı
    expand

    Küçükçekmece'de İETT otobüsüne yönelik molotof kokteylli saldırıda hayatını kaybeden lise öğrencisi Serap Eser'in ağabeyi Selçuk Eser, eski İçişleri Bakanı ve Millet ve Adalet Partisi Genel Başkanı İdris Naim Şahin'in "olayı istihbarat elemanlarının gerçekleştirdiği" iddialarına ilişkin, "Sen bu işin başındayken bunu biliyorsun, neden bir şey yapmadın? Madem şimdi öğrendin, varsa elinde bir şey paylaş bizimle" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Selçuk Eser, gazetecilere yaptığı açıklamada, terör örgütünün öldürdüğü kişilerden birinin de kız kardeşi Serap Eser olduğunu belirterek, "Her şeyden geçtim, benim kardeşim öldü, kim yaptıysa cezasını çeksin" diye konuştu.

    Şu anda yapabilecekleri bir şey olmadığını dile getiren Eser, şunları söyledi: "Aklımıza iki soru geliyor. Sen bu işin başındayken bunu biliyorsun, neden bir şey yapmadın? Madem şimdi öğrendin, varsa elinde bir şey paylaş bizimle. Asıl mağdur olan benim. Ben de götüreyim, vereyim mahkemeye ya da devletin savcısı bu söylenilenleri suç duyurusu kabul eder, çağırır ifadeye 'nedir senin bildiklerin' diye sorar. Belki de hiçbir şey yok, böyle bir şey ortaya atıldı. Belki sadece reklam olmak için yapıldı bu iş. Bir şeyler netleşince karar vereceğiz."

    İdris Naim Şahin: "Serap Eser'i öldüren molotof kokteylini atan MİT'çiydi"

    Olayın geçmişi

    Küçükçekmece'de, 8 Kasım 2009'da, Söğütlüçeşme-Zeytinburnu seferini yapan İETT otobüsüne molotofkokteylli saldırı düzenlenmiş, yüzü, eli ve bacaklarında yanıklar oluşan 17 yaşındaki lise son sınıf öğrencisi Serap Eser, hastanede yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamamıştı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Serap Eser davasında müebbet hapis

    Olayla ilgili İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması içinde yer aldığı belirlenen Salman Akpınar ve Hamit Aksan, "Devletin birliğini bozmak ve ülke topraklarından bir kısmını devlet idaresinden ayırma amacına yönelik olarak vahamet arz eden eylemi gerçekleştirdikleri" gerekçesiyle ikişer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmıştı.

    Molotoftan yanan genç kız öldü

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow