hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Siirt şehitleri son yolculuğuna uğurlandı

    Siirt şehitleri son yolculuğuna uğurlandı
    expand

    Siirt’te PKK’lıların askeri araca düzenlediği bombalı saldırıda şehit düşen 8 asker, bugün 3’üncü Komando Tugay Komutanlığı’nda düzenlenen törenle memleketlerine uğurlandı. Şehit askerlerden Recep Beycur Erzurum'da, Halil Barkın ise Şırnak'ın Silopi ilçesinde toprağa verildi. Beycur için Erzurum'da düzenlenen askeri tören sırasında yakınlarından biri Cumhurbaşkanı Erdoğan'a tepki gösterdi. Şehidin yakını, "Cumhurbaşkanı bununla gurur duysun. Kardeşi kardeşe kırdırıyor" diye bağırdı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Siirt’in Şirvan ve Pervari ilçelerini bağlayan karayolunda dün yapılan saldırıda şehit olan uzman çavuşlar Hakan Aktürk, Ferdi Gerekli ve Barış Akın ile erler Bahadır Aydın, Recep Beycur, Ömer Erüstün, Emre Kaan Arlı ve Mehmet Halil Barkın’ın cenazeleri, bu sabah Devlet Hastanesi morgundan alınarak 3’üncü Komando Tugay Komutanlığı’nın Omurtak Kışlası’na getirildi.

    Burada düzenlenen törene İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk, 2’nci Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti, Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz askeri ve mülki erkan ile şehitlerin aileleri katıldı. Şehitlerin Türk bayrağına sarılı tabutlarının yan yana dizildiği törende önce saygı duruşu yapıldı. Saygı duruşunun ardından askeri personel tarafından şehitlerin özgeçmişleri okundu.

    Şehitler için duanın ardından törene katılanların saygı duruşu arasında şehit cenazeleri tekrar ambulanslara alındı. Şehitlerden Mehmet Halil Barkın’ın cenazesi ambulansla karayoluyla Şırnak’ın Silopi İlçesi’ne gönderilirken, diğer 7 şehidin cenazesi de Siirt Havalimanı’na getirildi. Şehitlerin cenazesi buradan uçakla memleketlerine gönderildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Şehit oğlunun tabutunu gören anne: "Yürüyerek gel Ömer'im"

    8 askerden jandarma er 20 yaşındaki Ömer Erüstün'ün cenazesi, uçakla memleketi Kahramanmaraş'a getirildi. Şehit oğlunun tabutunu gören anne Nazan Erüstün, "Yürüyerek gel Ömer'im" diyerek gözyaşı döktü.

    Siirt şehitleri son yolculuğuna uğurlandı

    Şehit cenazesini havaalanında Vali Mustafa Hakan Güvençer, Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Nursel Reyhanlığoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, 5'inci Zırhlı Tugay Komutan Yardımcısı Tankçı Kurmay Albay Burç Pekin, İl Jandarma Komutanı Albay Coşkun Doğan, İl Emniyet Müdürü Servet Yılmaz, kent protokolü ile şehidin ailesi karşıladı.

    Şehit er Ömer Erüstün'ün bayrağı sarılı tabutu, askerler tarafından taşınarak cenaze aracına konuldu. Vali Mustafa Hakan Güvençer, şehit babası Ali Erüstün'ün koluna girerek destek olmaya çalıştı, havaalanındaki bazı askerlerin de gözyaşı döktüğü görüldü.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    8 askerin evlerine ateş düştü

    Recep Beycur Erzurum'da toprağa verildi

    Siirt'te PKK mensuplarınca menfeze yerleştirilen patlayıcının askeri aracın geçişi sırasında infilak ettirilmesi sonucu şehit olan 8 askerden Jandarma Er Recep Beycur'un cenazesi, Erzurum'da defnedildi.

    Recep Beycur'un cenazesi toprağa verilmek üzere öğle saatlerinde Hava Kuvvetleri'ne ait uçakla Erzurum'a getirildi. Burada şehit er için tören düzenlendi. İl Jandarma Komutanlığı tarafından tahsis edilen minibüsle şehit erin babası Selahattin ile annesi Antika ve yakınları törenin gerçekleştirildiği askeri havaalanına getirildi.

    Şehit yakınından Cumhurbaşkanı Erdoğan'a tepki

    Şehit erin öz geçmişinin okunduğu sırada, protokol arasında duran Beycur'un amcasının oğlu Ömer Bilir, yaşanan terör olaylarına ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a tepki gösterdi. Bilir, "Gazeteciler yazın, Cumhurbaşkanı bununla gurur duysun. Kardeşi kardeşe kırdırıyor. Kendi kardeşimi gönderdim, cesedini alıyorum. Cumhurbaşkanı bunu bilsin. Ben bunu bu yaşa getirene kadar ne çektim biliyor mu? Allah'tan hiç mi korkmuyor? Kardeşi kardeşe kırdıyor. Allah razı olmasın onun evladı da böyle olsun. Bunu yazın. Allah rızası için yazın. Kardeşi kardeşe kırdırmayı bıraksın. Allah'tan korksun. Onun evladı olsa böyle olur muydu? Allah kabul etmesin." diye haykırdı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bu sırada askeri yetkililer ise şehit erin yakınlarını teselli etti.

    Bir subay tarafından şehit Er Recep Beycur'un öz geçmişinin okunmasının ardından İl Müftü Yardımcısı Muharrem İmamoğlu'nun okuduğu duanın ardından şehidin cenazesi, Karaçoban'ın Kırımkaya köyünde ikindi vakti kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi.

    Siirt şehitleri son yolculuğuna uğurlandı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Cenaze törenine şehidin ailesi, akrabaları, Vali Ahmet Altıparmak, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, AK Parti Milletvekili İbrahim Aydemir ile askeri ve mülki erkan katıldı.

    Şehit Halil Barkın Silopi'de toprağa verildi

    Saldırıda şehit olan askerlerden Jandarma Er Mehmet Halil Barkın'ın cenazesi ise memleketi Şırnak'ın Silopi ilçesinde toprağa verildi.

    Şehit Barkın'ın cenazesi helikopterle Silopi 172. Zırhlı Tugay Komutanlığına getirildi. Burada düzenlenen törenin ardından şehidin cenazesi Karşıyaka Mahallesindeki mezarlıkta kılınan namazın ardından gözyaşları arasında toprağa verildi. Defin sırasında şehidin yakınları Kürtçe ağıt yaktı.

    Cenaze törenine, Şırnak Valisi Ali İhsan Su, Silopi Kaymakamı Savaş Konak, 172. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Ufuk Ekinci, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Arkın Eken, Silopi Belediye Başkanı Emine Esmer, bazı DBP ve HDP ilçe yöneticileri, şehidin yakınları ve vatandaşlar katıldı.

    Törenin ardından Vali Su, Kaymakam Konak ve askeri yetkililer şehit Barkın'ın ailesine taziye ziyaretinde bulunarak, başsağlığı diledi.

    Burdur'un şehidi toprağa verildi

    Siirt'in Pervari İlçesi'nde PKK'lı teröristlerin yola yerleştirdiği bombanın askeri aracın geçişi sırasında uzaktan kumandayla patlatılması sonucu şehit olan 8 askerden Burdurlu Jandarma Uzman Çavuş Hakan Aktürk'ün cenazesi, memleketi Burdur'da gözyaşları arasında toprağa verildi.

    Şehit Uzman Çavuş 37 yaşındaki Hakan Aktürk'ün cenazesi, Siirt'teki törenin ardından Türk Hava Kuvvetleri'nin Türk Yıldızları uçağıyla saat 15.05'te Isparta Süleyman Demirel Havalimanı'na getirildi. Şehidin cenazesini, Isparta Valisi Vahdettin Özkan, Burdur Valisi Hasan Kürklü, Burdur Belediye Başkanı CHP'li Ali Orkun Ercengiz, askeri erkan, şehidin annesi Aysel Aktürk, babaannesiyle aynı adı taşıyan kızı Aysel ve çok sayıda kişi karşıladı.
    Şehidin cenazesiyle birlikte Siirt'teki eşi Meftune Aktürk ve 7 yaşındaki oğlu Ahmet Aktürk de geldi. Uçaktan ilk olarak şehidin eşi ve oğlu indi. Meftune Aktürk, uçaktan iner inmez alanda bekleyen annesine, "Gelin getirdim size annem, Türk bayrağına sarılı gelin getirdim size" dedi. Aktürk, bu sözlerinin ardından bayılarak yere yığıldı. Havalimanında bekleyen sağlık görevlileri, ambulansa taşıdıkları Meftune Aktürk'e müdahale etti.

    Yaslı anne: Başımı dik tutun

    Şehidin annesi Aysel Aktürk de silah arkadaşlarının omuzlarında oğlunun Türk bayrağına sarılı tabutunun indirilişi esnasında, "Gelin oldun geliyorsun kuzum, selvi boylum, kırmızı gelinliği giydi, geliyor. Kırmızı tacını giydi geliyor" diye ağıt yaktı. Anne Aktürk, kendisini teselli etmeye çalışan 2 kadın astsubaya, "Başımı dik tutun, düşmesin" diye seslendi.

    Kızı Türk bayrağı ile karşıladı

    Alanda babasının cenazesini omzundan üzerine sardığı Türk bayrağıyla karşılayan Aysel Aktürk, "Babamın kanıyla birlikte Türk bayrağına sarıldım" dedi.
    Şehidin cenazesi daha sonra tören mangasının omzunda Burdur Belediyesi'ne ait cenaze aracına bindirildi. Türk bayrağı takılı cenaze aracı, yine üzerine Türk bayrağı asılı yüzlerce araçtan oluşan konvoy eşliğinde Burdur merkez Mehmet Akif Ersoy Mahallesi'ndeki şehidin dev Türk bayrağı asılan baba evine getirildi.

    Oğlunu görmek istedi tabut açılmadan bayıldı

    Şehidin cenazesi burada yakınları tarafından gözyaşları içinde karşılandı. Şehidin annesi Aysel Aktürk, son kez oğlunu görmek istediğini söyledi. Bunun üzerine cenaze aracının yanına giden Aktürk, "Kuzum" diyerek bayıldı. Anne Aktürk'e sağlık görevlileri ambulansta müdahale etti. Şehidin cenazesi 'helallik' alındıktan sonra kısa süre morgda bekletildi. Törenin yapılacağı Ulu Camii'ndeki hazırlıklar son kez kontrol edildikten sonra cenaze buraya getirildi.

    "Karşına çıkamadılar"

    Şehidin annesi Aysel Aktürk tabuta sarılarak, "Seni kalleşçe vurdular. Karşına çıkamadılar, karşısına çıksalardı oğlum onları vururdu" diye gözyaşı döktü. Şehidin 80 yaşlarında bir kadın yakını da tabuta sarılarak, "Böyle mi karşılayacaktık seni? Allah Ankara'dakilerin de doğudakilerin de kökünü kurutsun" dedi.

    Ardından Uzman Çavuş Aktürk'ün cenaze namazını, ikindi vakti Burdur Müftüsü Hıdır Bayrak kıldırdı. Cenaze, sonrasında Burdur Şehitliği'nde toprağa verildi.

    Uzman Çavuş Hakan Aktürk için kentin sokakları bayraklarla donatıldı. Esnaf, şehit haberini alır almaz işyerlerine Türk bayrakları asarken cenaze namazının kılındığı Ulu Camii'nin avlusuna da dev Atatürk posteri ve Türk bayrağı asıldı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow