Siirt'te polis karakoluna saldırı

Siirt kent merkezinde bulunan Cumhuriyet Polis Karakolu'nu bugün akşam saatlerinde yapılan saldırının ardından çıkan çatışmada, 1 polis memuru yaralandı. Tunceli'de hakim savcı lojmanlarına, Mersin'de ise polise silahlı saldırı düzenlendi.
IŞİD'in Kobani'ye saldırısını protesto amacıyla Siirt'e 3 gün önce başlayan olaylar devam ediyor.
Bugün akşam saatlerinde kimliği belirsiz kişiler tarafından İnönü Mahallesi'nde bulunan Cumhuriyet Polis Karakolu'na uzun namlulu silahlarla ateş açıldı.
CHP liderinden tezkere önerisi
Karakolda görevli polislerin de karşılık vermesi üzerine kısa süreli çatışma çıktı.
Çatışmada karakolun giriş kapısında nöbet tutan bir polis memuru, ayağına isabet eden mermiyle yaralandı.
Devlet Bahçeli: "Çok açık uyarıyorum"
Çatışma sonrası mahalle aralarına kaçarak kayıplara karışan teröristlerin yakalanması amacıyla operasyon başlatıldı.
Tunceli'de hakim savcı lojmanlarına silahlı saldırı
Tunceli'de akşam saat 21.10 sıralarında kimliği belirsiz kişiler, önce kaymakamlık lojmanı taşlandı, daha sonra da hakim ve savcıların kaldığı lojmanlara uzun namlulu silahlarla ateş edildi. Tunceli'nin Hozat İlçesi'nde saat 21.10 sıralarında, IŞİD'in Kobani'ye sadırısını protesto eden bir grup, önce kaymakamlık konutunu taş yağmuruna tuttu. Protestolardan sonra kimliği henüz tespit edilmeyen kişiler tarafından, hakim ve savcıların kaldığı adliye lojmanına uzun namlulu silahlarla ateş açıldı.
Silahlı saldırıda lojmanda görev yapan bir polis hafif şekilde yaralandı. Bölgeye giden özel harekat polisi, ateş edilen yönü yoğun ateş altına aldı. Çıkan çatışmada ölen ve yaralanan olmazken, ilçe merkezinden de silah sesleri geldi.
Mersin'de polise saldırı
Mersin'deki Koban eyleminde terör örgütü yandaşları, olaylara müdahale eden polislere uzun namlulu pompalı silahla saldırdı. Saldırıda 2 çevik kuvvet polisi ayağından yaralandı.