hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Şırnak'ta öldürülen polis memuru son yolculuğuna uğurlandı

    Şırnakta öldürülen polis memuru son yolculuğuna uğurlandı
    expand

    Şırnak'ın Silopi ilçesinde PKK üyelerince açılan hendekleri kapatmak isteyen güvenlik güçlerine düzenlenen saldırıda ağır yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden 24 yaşındaki Muhammed Onur Demir, memleketi Sivas'ta toprağa verildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi morgundan alınan Demir'in cenazesi, Diriliş Mahallesi'nde bulunan baba evine getirildi. Burada helallik alınmasının ardından Demir'in Türk bayrağına sarılı naaşı, Sivas Emniyet Müdürlüğü bahçesine götürüldü. Burada düzenlenen tören, Demir'in öz geçmişinin okunmasıyla başladı.

    Şırnak'ta nöbet sırasında şehit edilen asker Van'da toprağa verildi

    Sivas Valisi Alim Barut, törende yaptığı konuşmada, "Türk milletinin şanlı tarihi boyunca milletin bölünmez bütünlüğü, birlik ve beraberliğin devamı, şeref ve haysiyetini korumak için nice şehitler verdiğini ve vermeye devam ettiğini" söyledi. Terörle mücadelenin kararlılıkla devam edeceğini belirten Barut, "Gök ekini biçtiler, fidanımızı yere düşürdüler. Bunu tarif edecek söz bulamıyorum, bu bir alçaklıktır. Bu alçaklığı ölçecek alet edevat icat edilmedi, alçaklığın da alçaklığıdır. Türk milleti bunun da üstesinden gelecektir. 5 bin yıllık tarihimizde olduğu gibi gelecekteki 5 bin yıllarda da Türk milleti dimdik ayakta duracaktır, bundan kimsenin endişesi olmasın" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Şırnak'ta PKK'lıların öldürdüğü uzman çavuş toprağa verildi

    Sivas Emniyet Müdürü Turgay Çalışkan ise, "ülke savunmasında, vatanın bölünmez bütünlüğü, milletin huzur ve güvenliği için ölümü göze alan bir teşkilat olarak birçok şehit verildiğini" ifade eden Çalışkan, "Vatanın birlik ve bütünlüğünü, kamu düzenini bozarak kaos ortamı yaratmaya çalışanların bu tür eylemleri, bizleri asla yıldıramaz, yıldıramayacak. Aziz şehidim rahat uyu, giydiğin üniformaya, üzerinde örtülü şanlı bayrağımıza yakışır şekilde görevini ifa ettin" diye konuştu.

    Demir'in babası Sefer ve annesi Kiraz Demir, tören boyunca polisler tarafından sakinleştirilmeye çalışıldı. Demir'in anne ve babası ile yakınları törende polis şapkası giydi. Demir'in cenazesi daha sonra Ulu Cami'ye götürüldü. Törene, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem ile AK Parti Sivas Milletvekili Hilmi Bilgin, MHP Sivas Milletvekili Celal Dağgez, emniyet teşkilatı mensupları, askeri erkan ile vatandaşlar katıldı.

    Sivas Emniyet Müdürlüğünde düzenlenen törenin ardından Demir'in naaşı, Ulu Camisi'ne getirildi. İl Müftüsü Recep Şükrü Balkan'ın öğle vakti kıldırdığı cenaze namazının ardından Demir'in naaşı, cenaze araca konuldu. Bir grup, cenaze aracının ardından sloganlar atarak, yaklaşık 2 kilometre uzaklıktaki Yukarı Tekke Mezarlığı'na kadar yürüdü. Demir'in cenazesi, polis şehitliğine defnedildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sivas Valisi Alim Barut, tabutunun üzerindeki Türk bayrağı ile Demir'in fotoğrafını baba Sefer Demir'e verdi. Cenaze törenine TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, Sivas Valisi Alim Barut, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, milletvekilleri, askeri yetkililer ile çok sayıda vatandaş katıldı.

    Şırnak'ın Silopi ilçesinde PKK üyelerince bazı sokaklara açılan hendekleri kapatmak isteyen güvenlik güçlerine düzenlenen saldırıda 3 kişi ölmüş, biri ağır 2 polis memuru ile 5 kişi yaralanmıştı. Ağır yaralanan 24 yaşındaki Muhammed Onur Demir, dün tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirmişti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow