hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Taksicilerden protesto eylemi

    Taksicilerden protesto eylemi
    expand

    İstanbul'daki  bütün taksilerin tek bir çağrı merkezine bağlanmasına tepki gösteren bir grup taksici eylem yaptı. Vatan Caddesi girişinde toplanan yaklaşık 100 taksici, korna çalıp Saraçhane'deki İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne hareket etti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Saraçhane girişinde konvoyu durduran polis ekibi, taksilerin caddeye çıkmasına bir süre engel oldu. Kısa bir bekleyişin ardından, taksilerin Saraçhane'ye çıkmasına izin verildi; ancak İstanbul Büyükşehir Belediyesi binasının önüne gelmeleri engellendi.

    BELEDİYEYE YÜRÜYEREK GİTTİLER

    Taksilerini Fatih yönünde park eden taksiciler, yürüyerek Belediye önüne geldi. Çevik Kuvvet polisinin belediye önünde ve çevresinde yoğun güvenlik önlemi aldığı dikkat çekti. Eylem sırasında Büyükşehir Belediyesi önünde bir TOMA da bekletildi. Saraçhane'den Vezneciler yönüne trafik kesildi. Yaklaşık 30 taksici, ellerinde pankartlarla belediye önüne geldi. Taksiciler adına açıklamayı, Birleşik Taksiciler Derneği Başkanı Hüseyin Duman yaptı. İstanbul'un bütün firmalarının bir tek firmaya bağlanmasına karşı olduklarını söyleyen Duman, "Biz firmaların ihalede yarıştırılması değil de, hizmette yarıştırılması taraftarıyız. Bundan İstanbul halkı kazanacaktır. Taksici esnafı kazanacaktır. Bize seçme hakkı bırakmıyorlar. 2015'te çıkan uygulamaya göre, ruhsat istediğimizde bize bu firmaya üyelik formunu mecbur tutuyorlar. Gelen çağrılara cevap vermemek de suç teşkil ediyor" dedi."TEK FİRMAYA KARŞIYIZ"İstanbul'un bütün taksilerinin bir tek firmaya bağlanmasına karşı olduklarını belirten Hüseyin Duman, "Verilen firma, neymiş efendim, teknolojisi çok gelişmiş. Dünyada teknolojisi gelişmiş bir tek firma bu mu kaldı yani? Call Center'a karşı değiliz, tek firma tarafından yapılmasına karşıyız" dedi. İmza kampanyası başlattıklarını da vurgulayan Duman, "Bu işi Ankara'ya kadar götüreceğiz" diyerek sözlerini tamamladı. Taksiciler açıklamanın ardından olaysız dağılırken, dernek yöneticileri İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne 5 bin imzalı dilekçe verdi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow