hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    TBMM'de Julian Moore'a, "bu tür kadınlar" tepkisi

    TBMMde Julian Moorea, bu tür kadınlar tepkisi
    expand

    TBMM Genel Kurulu'nda yapılan torba yasa görüşmeleri sırasında Türkiye'nin tanıtımında rol alacak Hollywood yıldızı Julianne Moore'a ilişkin tartışma yaşandı. MHP Genel Başkan Yardımcısı Ruhsar Demirel, "Bu tür kadınların üzerinden, Türkiye'yi böyle bir figür üzerinden tanıtmayı..." diyerek, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam'a tepki gösterdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    TBMM Genel Kurulu’nda torba tasarının görüşmeleri sırasında MHP’li Genel Başkan Yardımcısı Ruhsar Demirel, Türkiye’nin tanıtımında bu yıl Hollywood yıldızı Julianne Moore’un yer alacak olmasına ve Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın tanıtım stratejisine tepki gösterdi.

    Demirel, eleştirilerini Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam’a yönelterek, “Bu tür isimlerle, bu tür kadınların bedeni üzerinden Türkiye’yi tanıtmak size ne kadar akılcı geliyor? Bir kadın olarak, Türkiye tanıtımında bir Hollywood yıldızına avuç dolusu paralar verilip, Türkiye’yi sanki 19’uncu yüzyılda tanıtıyormuşuz gibi böyle bir figür üzerinden tanıtmayı nasıl buluyorsunuz?” diye sordu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow