hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Tunceli'de Başbakan Davutoğlu'na protesto

    Tuncelide Başbakan Davutoğluna protesto
    expand

    Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun bugün ziyarette bulunduğu Tunceli'de toplanan 300 kişilik grup, protesto gösterisi yaptı. Polis gaz bombasıyla müdahale etti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Başbakan Ahmet Davutoğlu, bugün partisinin il kongresine katılıp, sivil toplum örgütleri temsilcileriyle görüşmek ve cemevini ziyaret etmek için Tunceli'ye geldi. Erzincan'dan helikopterle Tunceli'ye gelen Başbakan Davutoğlu, önce valiliği ziyaret etti.

    Başbakan Davutoğlu'nun valilikte bulunduğu sırada kent merkezindeki Cumhuriyet Caddesi ve Sanat Sokak üzerinde toplanan yaklaşık 300 kişi, Davutoğlu aleyhinde sloganlar atmaya başladı. Bir süre 'Gezi şehitleri ölümsüzdür', 'Ali İsmail ölümsüzdür',' Dersim'den defol' sloganları atan göstericiler, Başbakan Davutoğlu'nun cemevinin ardından ziyaret edeceği Tunceli Belediye binası önüne gitmek için yürüyüşe geçti.

    Başbakan Davutoğlu'nun ziyareti nedeniyle çeşitli illerden 1500 polisin de takviye olarak getirildiği, bazı cadde ve sokakların ulaşıma kapatıldığı kentte çok sıkı önlem alan güvenlik güçleri, protestocuların yürüyüşüne izinsiz olduğu gerekçesiyle engel oldu.

    Gaz bombalarıyla müdahale

    Protestocuların yürümekte ısrar etmesi üzerine polis gruba gaz bombası ile müdahalede bulundu. Gaz bombalarından öğrencileri etkilenen bir dershane boşaltıldı. Polisin gaz bombası ile dağıttığı göstericiler, bir süre sonra yeniden toplanıp bekleyişini sürdürürken, polis geniş güvenlik önlemleri aldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Cemevini ziyaret etti

    Başbakan Davutoğlu, Tunceli Valiliğini ziyaretinin ardından, kent merkezinde bulunan cemevine geçti.  Davutoğlu, cemevi önünde, Dernek Başkanı ve Alevi Dedesi Ali Ekber Yurt ve diğer Alevi dedeleri tarafından karşılandı. Başbakan Davutoğlu, cemevi bahçesinde bulunan Pir Sultan Abdal'ın heykeli önüne geçerek, eşi Sare Davutoğlu ile fotoğraf çektirdi. Fotoğraf çekiminde, bazı bakan ve partililer de yer aldı. 
    Davutoğlu, daha sonra beraberindekilerle, cemevinde, dernek yetkilileri ve Alevi dedeleriyle görüştü. Görüşme basına kapalı gerçekleşti. 

    Belediye ziyaretini iptal etti

    Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Tunceli’deki protestolar nedeniyle belediye ziyaretini iptal ettiği bildirildi. 

    Taksim'de polis müdahalesi

    Tam Kılıçdaroğlu'nu eleştiriyordu ki...

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow