hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Tunceli'deki OHAL manzarasına DEDEF'ten tepki

    Tuncelideki OHAL manzarasına DEDEFten tepki
    expand

    Taksim'de İnsan Hakları Derneği'nde bir basın toplantısı düzenleyen Dersim Dernekleri Federasyonu (DEDEF), İçişleri Bakanlığı kararıyla Tunceli'de uygulanan kente giriş çıkış yasağını protesto etti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    DEDEF tarafndan yapılan açıklamada "1980'lerle başlayan Dersim'deki sıkıyönetim, 90'lı yıllarda OHAL yasalarıyla devam etmekteydi. Bugün de 90'lı yılları aratmayan uygulamalar ile karşı karşıyayız" denildi.

    Tunceli'nin kuşatma altında olduğu savunulan açıklamada, kentin her yerinde yapılan kimlik kontrolleri ve giriş çıkış yasağıyla OHAL dönemine geri dönüldüğü belirtildi.

    Açıklamada, DEDEF olarak kişi hak ve hürriyetlerinin, özgür seyahat etme hakkının kısıtlandığı her uygulamanın karşısında olacakları ifade edildi.

    Açıklamada, "DEDEF olarak Dersim'de Baraj, Hes, Siyanürle altın ayrıştırması ile Dersim'in doğasını yok etmeye çalışan ve yine Dersim'i adeta yarı açık cevaevine çevirmek isteyen AKP hükümeti, Dersim'in dört bir yanını karakollar ile kuşatmaktadır. Bir yandan sözde barış süreci deyip diğer yandan yasakçı politikalar ile polise savaş dönemlerinde bile eşine az rastlanan yetkiler verilerek halkın üzerine salınmaktadır" denildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bir çağrı da yapan DEDEF, Tunceli'deki ablukaya son verilmesini, insanların özgür seyehat etme hakkının önündeki engeller kaldırılmasını, OHAL tarzı uygulamaların yürürlükten kaldırılmasını istedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow