hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Türkiye karlar altında

    Türkiye karlar altında
    expand

    Yoğun kar yağışı ve soğuk tüm hayatı etkiledi. Meteoroloji Batı ve Orta Karadeniz için fırtına uyarısında bulunurken, karayollarında ulaşım sıkıntısı yaşanıyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Meteorolojik uyarı

    - Batı ve Orta Karadeniz'de bugün ve yarın fırtına bekleniyor. Batı ve güneybatı yönlerden esecek olan rüzgarın bu akşam saatlerinden sonra 6 ila 8 kuvvetinde (saatte 60-75 kilometre hızla) fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Fırtınanın, Orta Karadeniz'de yarın sabah saatlerinden sonra güneybatılı yönlerden 8 ila 10 kuvvetinde (saatte 80-100 kilometre hızla) tam fırtınaya dönüşeceği, fırtınanın etkisini yarın öğle saatlerinden sonra kaybedeceği öngörülüyor.

    Hangi illerde okullar tatil edildi?

    Karayollarında durum:

    - Türkiye'nin önemli kış turizm merkezlerinden Kartalkaya'da kar kalınlığı 3 metreye yaklaştı.

    - Kar yağışı ve tipi nedeniyle tedbir için ulaşıma kapatılan Sivas-Erzincan karayolu, kontrollü olarak trafiğe açıldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    - Güneydoğu Anadolu'da etkili olan kar ve tipi nedeniyle dün tedbir amacıyla kapatılan Siirt-Şırnak karayolu ile köy yollarının ulaşıma açılması için ekipler çalışmalarını sürdürüyor

    - Sakarya'da kar yağışı nedeniyle 20 köye ulaşım sağlanamıyor.Sakarya'da ulaşıma kapanan 132 köy yolundan 112'si ise açıldı.

    - Bitlis'in Tatvan Belediyesi kar yağışıyla etkin şekilde mücadele için 80 kişilik "kar timi" oluşturdu.

    - Bolu Dağı'nda iki günlük kar esaretinin ardından kar yağışının durmasıyla beraber trafik normale döndü. Yollarda kalan TIR sürücüleri karların içerisinden araçlarını çıkarmaya çalıştılar.

    - Van, Hakkari ve Bitlis'te dün öğlen saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı yaşamı felç etti. 3 ilde toplam 527 köy, mahalle ve mezranın yolu ulaşıma kapandı.

    - Kastamonu'da 572 köy yolunda ulaşım sağlanamıyor.

    - Sinop'ta kar yağışı nedeniyle 195 köy yolunda ulaşım sağlanamıyor

    - Doğu Anadolu Bölgesi'nde etkili olan kar yağışı nedeniyle Van, Hakkari, Bitlis ve Muş'ta 765 mahalle ve köye ulaşım sağlanamıyor

    - Bayburt'ta kar yağışı ve fırtına nedeniyle kapanan 80 köy yolundan
    30'u ulaşıma açıldı

    - Çorum'da kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle ulaşım sağlanamayan 55 köy yolunun açılması için çalışmalar devam ediyor.

    - Kar ve tipi nedeniyle ülke genelinde bazı yollar ulaşıma kapalı bulunuyor.
    Karayolları Genel Müdürlüğünün günlük yol bültenine göre, Bolu-Düzce devlet yolunun 0-5 ve 38-48. kilometrelerinde Bolu Dağı geçişinde ulaşım tek şeritten kontrollü sağlanıyor. Söz konusu mevkide araçların zincirli olarak geçişine izin veriliyor. Giresun-Görele, Pınarbaşı-Kaynar-Şarkışla, Arapgir-Divriği,Eruh-Şırnak, Dereli-Şebinkarahisar, Erzurum-Çat-Karlıova, Bayburt-Aşkale ve Cumaçay-Ağrı yolları, kar ve tipi nedeniyle ulaşıma kapalı bulunuyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    - TEM Otoyolu İkitelli Kavşağı, dere ıslahı çalışmaları nedeniyle Basınekspres yolu Havalimanı-Edirne istikameti Halkalı Köprüsü İkitelli-Halkalı çıkış kolu, trafiğe kapatılarak ulaşım servis yolundan gerçekleştiriliyor. Ayrıca Halkalı-Bağcılar yolu İkitelli Köprüsü Edirne-Ankara yönü, Basınekspres yoluna bağlantı kolu trafiğe kapatılarak Basınekspres yolu Edirne-Ankara yönündeki ulaşım ise bir sonraki kavşaktan sağlanıyor.

    - Tüm yurdu etkisi altına alan karakış, Şereflikoçhisar ve çevresinde de etkili oldu. E-90 karayolundaki tipi ve buzlanma yüzünden meydana gelen kazalar, Ankara-Aksaray yolunun zaman zaman kapanmasına, onlarca sürücü ve yolcunun mahsur kalmasına neden oldu. Aşırı soğukların meydana getirdiği buzlanma yüzünden meydana gelen kazalar yüzünden E-90 yolu sık sık kapandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    - Rize'de etkili kar yağışı nedeniyle 351 köy yolunda ulaşım sağlanamıyor.

    - Kastamonu-İnebolu karayolu ulaşıma açıldı

    - Zonguldak'ta kar yağışı nedeniyle 142 köy yolu ulaşıma kapandı

    İstanbul'dan kar fotoğrafları

    Türkiye buz tuttu

    - Mersin'in Silifke ilçesindeki Göksu Deltası'ndaki sulak alanlar aşırı soğuklar nedeniyle buz tuttu

    - En düşük hava sıcaklığının sıfırın altında 22 derece olarak ölçüldüğü kentte Çorum Baraj Gölü ile merkezdeki birçok süs havuzu buz tuttu.

    - Konya, Karaman, Aksaray ve Niğde için orta kuvvete kar yağışı, kuvvetli buzlanma ve don uyarısı yapıldı

    - İzmir'in yüksek kesimlerine, yaban hayvanları için buğday, mısır ve saman bırakıldı

    - İzmir'de dondurucu soğuk, kson 51 yılın en soğuk günlerini yaşayan İzmir'de süs havuzları, şelaleleri ve kent içinden geçen dereler buz tuttu

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    - Muğla'da soğuk hava ve don etkili oluyor. Muğla'da gece hava sıcaklığının sıfırın altında 12 dereceye kadar düşmesi sonucu süs havuzları ve tarlalarda biriken yağmur suları dondu.

    - Afyonkarahisar'da soğuk havanın etkisini göstermesiyle Akarçay, dondu.

    - Doğu Anadolu Bölgesi'nde gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 18 dereceyle Erzincan'da ölçüldü. Gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında olmak üzere Erzincan'da 18, Ardahan'da 16, Kars'ta 15, Erzurum'da 13, Bitlis ve Ağrı'da 12, Van, Hakkari ve Muş'ta 8, Iğdır'da 4 derece kaydedildi. Günün en yüksek hava sıcaklıklarının da sıfırın altında olmak üzere Iğdır'da 1, Hakkari, Van ve Bitlis'te 3, Muş ve Erzincan'da 5, Ağrı'da 8, Erzurum ve Kars'ta 9, Ardahan 11 derece olması tahmin ediliyor.

    - Kar kalınlıkları Bitlis'te 115, Hakkari'de 26, Ardahan ve Erzincan'da 24, Erzurum'da 22, Ağrı'da 20, Muş'ta 16 ve Kars'ta 6, Erzurum'daki Palandöken Kayak Merkezi'nde 83 ve Konaklı Kayak Merkezi'nde 85, Kars'ın Sarıkamış ilçesindeki Cıbıltepe Kayak Merkezi'nde 56, Kop Dağı'nda 51 santimetre ölçüldü.

    -Meteoroloji verilerine göre Uşak kent merkezinde sıcaklık sıfırın altında 20,1 derece olarak ölçülürken, son 61 yılın en soğuk gecesi olarak kayıtlara geçti.

    - Kayak ve kış turizminin önemli merkezlerinden Uludağ'da kar kalınlığı 2 metre 90 santimetreye ulaştı. Sıcaklığın, gece sıfırın altında 18, sabah da sıfırın altında 13 derece olarak ölçüldüğü Uludağ'da, yağış bugün kesilirken, yarın hafif şekilde sürecek.

    - Eskişehir'de Porsuk Çayı'nın yüzeyi buz tuttu. Hava sıcaklığının gece sıfırın altında 18, gündüz ise sıfırın altında derece 9 ölçüldüğü Eskişehir'de, kent merkezinden geçen çayın yüzeyinde buz tabakaları oluştu.

     Kış manzarasında kaybolmuş 20 yalnız ve küçük ev!

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow