hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ümit Kurt soruşturmasında 2 polisin ifadesi alındı

    Ümit Kurt soruşturmasında 2 polisin ifadesi alındı
    expand

    Cizre'de Ümit Kurt'un öldürülmesi soruşturmasında 2 polisin şüpheli olarak ifadesi alındı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Şırnak'ın Cizre ilçesinde PKK'nın gençlik yapılanması olan YDG-H'liler ile polis arasında geçen ay çıkan olaylar sırasında 16 yaşındaki Ümit Kurt'un silahla kalbinden vurularak öldürülmesiyle ilgili soruşturmada, 2 polis memurunun şüpheli olarak ifadeleri alındı.

    Cizre'de daha önce Cudi, Nur ve Sur mahallelelerine güvenlik güçlerinin girişini engellemek için kazılan hendeklerin kapatılması kararının alındığı 6 Ocak gecesinde, Cudi Mahallesi'nde polis ile YDG-H'liler arasında çıkan çatışmada, Ümit Kurt kalbinden silahla vurularak öldürüldü.

    Kurt'un ölümüyle ilgili Cizre Cumhuriyet Savcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında, görgü tanıkları ve Kurt'un ailesinin ifadeleri alındı.

    Soruşturmayı yürüten savcı, 2 polis memurunun da şüpheli olarak ifadelerini aldı.

    Kurt ailesinin avukatı Filiz Ölmez, 2 polis memurunun soruşturmada, "kasten adam öldürmekten" şüpheli olarak ifadelerinin alındığını ve tutuklanmadıklarını belirtti.

    Polis memurlarının tutuklanmamasına tepki gösteren avukat Filiz Ölmez, savcıya bu tür suçlarda şüphelilerin tutuklu yargılanmasının gerektiğini belirttiğini, ancak taleplerinin dikkate alınmadığını söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Soruşturma dosyasına halen balistik ve kriminal raporların da girmediğini söyleyen avukat Filiz Ölmez, olay sırasında Kurt'un üzerinde bulunan kıyafetlerin de incelenmek üzere kriminal laboratuvara gönderildiğini söyledi.

    Nihat Kazanhan'ı öldüren ekipten bir polis konuştu, tetiği çekeni açıkladı

    Süleyman Şah türbesinde "Öcalan" önlemi!

    Erdoğan: "Varsın onlar inadına mini etek desin"

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow