hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Uyuşturucuyla mücadelede özel telefon hattı kurulacak"

    Uyuşturucuyla mücadelede özel telefon hattı kurulacak
    expand

    Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu uyuşturucuyla mücadelede kişinin danışma hizmeti almasına imkan sağlayan özel bir telefon hattı kurulacağını bildirdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Müezzinoğlu, AA Genel Müdür Yardımcısı ve Genel Yayın Yönetmeni Ömer Ekşi ile AA editörleri, bölge müdürleri ve dünyanın çeşitli merkezlerindeki muhabirlerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

    Müezzinoğlu, 15-24 yaş arasında uyuşturucu maddeyi en az bir kere deneme oranının AB ortalamasının yüzde 30, Türkiye'de ise yüzde 2,7 olduğunu belirterek, "Bunu bir avantaj olarak görüyoruz bunu daha güçlü avantaja dönüştürmemiz lazım. Yüzde 2 veya 3 gencimizin denemiş olması bile bizde önemli bir teyakkuz hali" dedi.

    Bakan Müezzinoğlu, şunları kaydetti:

    "Uyuşturucuda riskli ülke değiliz ancak potansiyel var, 5 yıl içinde iyi mücadele etmezsek riskli ülke oluruz. Uyuşturucu özelliği söz konusu olan tüm ürünleri, kimyasal olarak yasak kapsamına alıyoruz ki, o 'ben zaten bunu bilmiyordum' dolayısıyla cezai müeyyideyeye tabi olmama gibi bir avantajı olmayacak."

    Müezzinoğlu, uyuşturucuyla mücadelede kişinin danışma hizmeti almasına imkan sağlayan ancak kimliğin bilinmeyeceği özel bir telefon hattı kurulacağını bildirdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bonzai eroinden daha tehlikeli!

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow