hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yalçın Akdoğan'dan HDP'ye sert çıkış

    Yalçın Akdoğandan HDPye sert çıkış
    expand

    Ağrı'daki terör saldırısıyla ilgili konuşan Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, "Bu olaydan sonra, alınan tavıra baktığımızda HDP'nin makyajının çok çabuk döküldüğünü söyleyebiliriz. Bir yandan batıya, yurt dışı seçmenlere dönük farklı bir imaj oluşturmaya çalışırken, Doğu ve Güneydoğu'da son derece eski yöntemlerle, yani baskı ve şiddetle seçim sürecini terörize ederek oy toplamaya çalıştıklarını görüyoruz" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, AK Parti İl Koordinasyon Merkezi'nde gazetecilere yaptığı açıklamada, ülkedeki seçim kampanyalarının yavaş yavaş hızlandığını söyledi.

    Akdoğan, Ağrı'da yaşanan terörist saldırının büyük bir taciz olduğunu belirterek, "Bu silahlı unsurlar, terörist unsurlar yerleşim yerlerini terk etmelidir ve seçime gölge düşürecek şekilde, buralarda halkın iradesine ipotek koyacak şekilde faaliyetler yapmamalıdır. Bu büyük bir tacizdir. Güvenlik güçleri elbette tedbir alacaktır. Söz söyleyenler bir kere dönsünler, o teröristlere laf söylesinler" diye konuştu.

    "Son dönemde yaşanan olumsuz olaydan da bu seçim sürecini istismar etmeye çalışıldığını görüyoruz" ifadesini kullanan Akdoğan, "Bu olaydan sonra, alınan tavra baktığımızda HDP'nin makyajının çok çabuk döküldüğünü söyleyebiliriz. Bir yandan batıya dönük, yurtdışı seçmenlere dönük farklı bir imaj oluşturmaya çalışırken, Doğu ve Güneydoğu'da son derece eski yöntemlerle, yani baskı ve şiddetle seçim sürecini terörize ederek oy toplamaya çalıştıklarını görüyoruz" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ağrı'daki saldırıda helikopterler de isabet aldı

    Akdoğan, "Tabi bu kendileri açısından paradoks oluşturuyordu ve daha kampanya başlamadan ilk günde bu ortaya çıktı. Bir tarafta baskıyla oy toplayacaksınız, öbür tarafta da farklı bir imaj üretmeye çalışacaksınız, bu sürdürülebilir bir durum değil. Yani bir elde silah olacak, diğer taraftan da siyaset ve demokrasi diyeceksiniz. Bu bir kandırmaca dönüşür. Bu yüzden demokrasiye güçlü bir şekilde inanan insanların, silahın tamamen devre dışı kalması için çaba göstermesi gerekir" değerlendirmesinde bulundu.

    "Halkın iradesine ipotek koyma çalışmasıdır"

    Terörist saldırıyla ilgili provokasyon söyleminden bahsedildiğine işaret eden Akdoğan, "Provokasyon, güvenlik güçlerinin vatandaşla temas etmesi değildir, vatandaşın güvenliğini sağlamak için halka karışması değildir. Teröristlerin, halkın içerisine karışmasıdır, silahlı unsurların yerleşim yerlerinde dolaşmasıdır. Hem eylemsizlik diyeceksiniz hem de silahlı unsurlar yerleşim yerlerinde dolaşacak halka karışacak, bu kabul edilebilecek bir şey değildir. Burada teröristle kucaklaşma şöleni yapacaklarına, halkla bütünleşme şölenleri yapmaları gerekir" diye konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Başbakan Yardımcısı Akdoğan, şunları kaydetti: "Silahlı unsurların yerleşim yerlerinde dolaşması, seçimi silahın gölgesinde yapma çabasıdır. Halkın iradesine ipotek koyma çalışmasıdır. Buna son verilmesi gerekir. Güvenlik güçlerinin amacıdır elbet halkın huzurunu sağlamak, seçim güvenliğini sağlamak. Milletimizin orada rahat bir şekilde, bu süreci geçirmesini sağlamak, güvenlik güçlerimizin görevidir. Güvenlik güçlerimiz de kamu düzenini sağlamak ve gereken her türlü tedbiri almak durumundadır ve bundan sonra da alacaktır.

    Kamu düzenini sağlamak, askerimizin, polisimizin görevidir ve bu kişiler, güvenlik güçlerimize orada bir takım vatandaşların yardımcı olduğunu biliyoruz. Elbette de öyle olması gerekir. Çünkü güvenlik güçlerimiz, askerimiz, polisimiz milletin evladıdır. Milletin evladı, orada milletin hizmetindedir. Bu ordu da milletin ordusudur ve milletimize hizmet etmeye çalışmaktadır. Herkesin bunu doğru anlaması lazım. 'Taraflar şöyle yaptı', 'taraflar böyle yaptı' gibi davranışlar da son derece yakışıksızdır. Burada taraf falan yoktur. Bir tarafta devletin askeri polisi vardı. Diğer yanda teröristler vardı. HDP'nin bu olayda bile takındığı tavır, ne kadar ikircikli olduğunu ortaya koymuştur."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Ağrı Valisi Musa Işın'dan "15 asker ölüme gönderilmişti'ye tepki

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow