hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yavru kedilerin öldüğü yerde eylem

    Yavru kedilerin öldüğü yerde eylem
    expand

    Fatih’te, bir kadının yavru kedileri tekmeleyerek öldürmesi hayvanseverleri ayağa kaldırdı. Kedilerin öldüğü yerde toplanan bir grup, yaşanan dehşeti protesto etti. Protesto sırasında zaman zaman gergin anlar yaşandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    10 Ağustos Pazar gecesi saat 03.00 sıralarında, Sümbül Efendi Camii karşısındaki D.K., yavru kedileri tekmeyerek öldürmüş ve bu olay medyada geniş yer bulmuştu. Olayla ilgili gelişmeleri takip eden hayvanseverler bugün kanunların hayvanları korumada yeterli olmadığı gerekçesiyle olayın yaşandığı yerde toplandı. ‘Kediyi sevmek imandandır’, ‘Hayvanlara kalkan eller kırılsın’, ‘Hayvanseverler burada, devlet nerede’ şeklinde slogan atan grup, ‘Hayvanlara işkence kabahat değil, suçtur’, ‘Devlet uyuma, hayvanlara sahip çık’, ‘Hayvan sadece insanlar için varolsaydı Nuh’un gemisinde ne işi vardı?’ yazılı pankart ve döviz taşıdı.

    Bağımsız Yaşam Hakkı Savunucuları Platformu adına açıklama yapan Emrah İlhan şöyle konuştu: “5199 sayılı hayvan hakları kanunu yeterliliğini koruyamadığı için, hayvanlara fiilen uygulanan şiddette artış görülmüştür. Son örneği Kocamustafapaşa’da D. K. isimli kadının üç yavru kedinin başını ezerek katletmesidir. Emniyet, potansiyel bu katili şizofren hastası diyerek serbest bıraktı.”

    Hayvanlara yapılan eziyet konusunda dikkat çekmeye çalıştıklarını dile getiren Nurgül Türkkan da hiçbir canlının bunu hak etmediğini vurguladı.

    Olayda kadının ayaklarıyla kedileri ezdiğini ifade eden Sevinç Köse ise “Can dayanmaz buna. Kediyi tekmeliyordu. Bir insan bunu yapamaz. Merhameti yok. Ya da hasta deyim. İnşallah böyle bir şey bir daha yaşanmaz.” ifadelerini kullandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Devletin belediyenin hayvanlara barınak yapması gerektiğini söyleyen başka bir hayvansever de “Sokakta kedi, köpek kalmasın. Avrupa’da sokakta kedi, köpek yok. Hepsi sahipli hayvanlar.” şeklinde konuştu. Öte yandan, eylem yapan grup ile bir vatandaş arasında tartışma yaşandı. Yaşanan gerginlik, bazı vatandaşların araya girmesiyle sona erdi.

    Kedileri öldüren kadın için hapis istemi

    Chp'de Kurultay tarihi belli oldu

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow