hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yıldız: "Siber saldırı varsa bunu açıklayacağız"

    Yıldız: Siber saldırı varsa bunu açıklayacağız
    expand

    Elektrik kesintisiyle ilgili konuşan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Atmosfere açık işletmede, bir kısım olumsuzlukların her an olabileceği bir ortamda, ben 'bir daha böyle bir şey yaşanmaz' diyemem. Gerçekçi olmamız lazım" dedi. Taner Yıldız, Kandil Dağı'nda yapılacak olan petrol çalışmasıyla ilgili de konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    TRT Haber kanalında katıldığı programda soruları yanıtlayan Yıldız, ülke genelinde yaşanan elektrik kesintisinin tekrar yaşanmaması için tüm hazırlıkların titizlikle elden geçirildiğini ve tüm tedbirlerin alınacağını ifade etti.

    Yıldız, Türkiye'nin elektrik arzında eksiklik olmadığını belirterek, "Türkiye'de arz açığı ile alakalı bir problem kalmadığı gibi, tam tersi arz fazlası var şu anda. Gidin herhangi bir üretici ile konuşun malını satmak için
    uğraşıyor" diye konuştu.

    Kesintinin sebeplerini henüz netleştiremediklerini aktaran Yıldız, "Vakayı okuduk. Tespit ettik. Olayı teşhis ettik. Fakat sebepler konusunda daha ihtiyatlı davranmamız lazım. Olayı bütün şeffaflığıyla paylaşmamız lazım. Lehimize veya aleyhimize, olayı doğru bir şekilde ortaya koyacağız" ifadelerini kullandı.

    Ankara'da halk otobüsü köprüden uçtu!

    Siber saldırı mı?

    Siber saldırı ihtimali üzerine konuşan Yıldız, "Siber saldırı varsa bunu açıklayacağız. Onun için delillere ulaşmamız lazım. Şu anda siber saldırıdır diyebileceğimiz bir delil yok elimizde. Doğru olan neyse kamuoyuyla onu paylaşacağız" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bülent Arınç'tan önemli açıklamalar

    Yıldız, sözlerini şöyle sürdürdü: "Arkadaşlarımız, 'böyle bir olay 33 yıldır ilk defa başımıza geldi' diyorlar. Olaya teşhisimizi koyduk. Ancak bunu oluşturan sebeplerin birkaç noktadan olabileceğine dair elimizde bilgiler var. Bu bilgiler kesinleşmediği ve teyit edilmediği için bunu tetikleyen sebeplere şu an girmiyoruz.
    Salı günkü problem herhangi bir üretim eksikliğinden kaynaklanmıyor, tam tersi üretimin fazlası var. Nisan ayının başlarında, Mart ayının sonlarında aşırı kış şartları yok, rüzgar yok, fırtına yok, kar yok ve tüketim de en düşük seviyelerde. Bizim için bu risklerin herbiri minimize edilmiş, işletmecilik açısında baktığınızda.

    Sistem 10.36'da gittikten sonra yaklaşık 14.30'da yüzde ellisi, 16.30'da da yüzde 80'i 90'ı civarında, 20.00'de de sistemin tamamı devreye alınmış oldu. Elektriğin tamamen gitmiş olması vatandaşımızı tabii ki direkt ilgilendiren bir husus. Fakat bilenler bu kadar geniş bir şebekenin bu kadar hızlı ayağa kaldırılabileceğini çok düşünmezler. Bir gün 86 bin 400 saniye. Bir gün önce yaşanan bir sorunun aynı saatte tekrar yaşanma ihtimali 86 bin 400'de bir. Bu ihtimal dışında değil ama az bir ihtimal var."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sezgin Tanrıkulu'ndan başsavcıya cevap

    "PKK ile herhangi bir değer falan paylaşmayı düşünmüyoruz"

    Türkiye'nin Kandil Dağı eteklerinde yapacağı petrol aramalarına da değinen Yıldız, "PKK ile herhangi bir değer falan paylaşmayı düşünmüyoruz. Petrolü falan hiç paylaşmayız" ifadelerini kullandı.

    Fadıl Akgündüz Siirt'ten milletvekili adayı oldu

    Yıldız, sözlerini şöyle tamamladı: "Çözüm Süreciyle beraber gelinecek noktanın, ekonomiye şu ana kadar
    olarak yaşattığı bütün olumsuzlukları olumluya çevirebilecek bir durum var. Orada 13'e yakın bloğumuz var. 6 tanesini uluslararası bir firmayla beraber çalışıyoruz. Fakat bu DEAŞ'tan dolayı da oradaki çalışmalara ara verdik. Bir kısmını da kendimiz blok olarak çalışacağız."

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow