hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yüksek Hızlı Tren (YHT) açıldı!

    Yüksek Hızlı Tren (YHT) açıldı
    expand

    Yaşanan arıza nedeniyle bir süre yolda kalan, ardından seferini tamamlayan Yüksek Hızlı Tren, hizmete açıldı. Arıza nedeniyle 18:30 olarak planlanan açılış töreni, 19:20'de başladı. Açılışta konuşan Başbakan Erdoğan, pazartesi gününden itibaren bir hafta süreyle Yüksek Hızlı Tren'in (YHT) ücretsiz olacağını söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yüksek Hızlı Tren'in (YHT) açılış töreninde konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, tüm engellemelere rağmen Yüksek Hızlı Tren'i hizmete açmanın gururunu yaşadıklarını ifade etti. Sadece YHT açmakla kalmayıp, başkentleri de demir ağlarla buluşturduklarını kaydeden Erdoğan, "Türkiye'yi demir ağlarla ören biziz" dedi.

    İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:
    Bugün Ankara'dan yola çıktık şimdi Pendik'teyiz. Bugün Bilecik, Sakarya, Kocaeli YHT sevinciyle ilk kez tanıştı. Şu anda da İstainbul bu sevinci yaşıyor. Bugün sadece YHT hattını açmakla kalmıyoruz Başkentlileri demir ağlarla buluşturuyoruz. Türkiye'yi demir ağlarla ören biziz.

    Hizmet gözüyle bakmıyoruz
    Biz bu yatırımlara sıradan birer hizmet gözüyle bakmıyoruz. Bu yatrımlarla kadim medeniyetimizi ihya ediyoruz yeni bir medeniyet inşa ediyoruz. Bu iktidar eski Türkiye'nin varisi değildir yeni Türkiye ruhuyla yürüyen bir iktidardır. Türkiye 70 yıldır demiryolu hasreti çekiyodu. YHT derseniz biz iktidara gelene kadar hayallerde bile yoktu. Hükümete gelir gelmez hemen kolları sıvadık. Şu an itibariyle 17 bin km'yi aştık. 12 yılda 17 bin km bölünmüş yol yaptık. Farkımız bu. 12 yıl önce şu boğazın 62 metre derinliğinde Marmaray geçecek dense inanır mıydınız?Ama bizim ecdadımıza sözüm vardı. Çıkmış adaylardfan biri 'Marmaray'ı Demirel yapıyordu' diyor. Hadi oradan ne alakası var? Temelini de biz attık açılışını da biz yaptık.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ŞAKA DEĞİL! YÜKSEK HIZLI TREN 'GEZİCİLER'İN SABOTAJI!

    Paralel yapıyla mücadele durmayacak
    Bir yandan da demokrasi mücadelesi verdik. Attığımız her adımda önümüze engeller çıkardılar. Türkiye büyümesin güçlenmesin diye her yola başvurdular. Kimi zaman darbercilerin kimi zaman sivil darbecilerin saldırılarına maaruz kaldık. Eğilmedik, dik durduk kararlı sabırlı davrandık. Sabreden zafere ulaşır hükmünü hamd oldun yaşadık. Allah'ın yardımı milletimizin desteğiyle hepsinin üstesinden geldik. Bugüne kadar bizden desteğini esirmgemeyen milletimize şükranlarımı sunuyorum. Siz bizi yalnız bırakmadınız. 30 Mart'ta da bu paralel yapı kumpascılar biraraya geldiler. Ama biz halka Hakka güvendik. Ve siz yüzde 45,45 oyla yürüyeceksin arkandan millet yürüyecek dediniz. İnşallah 10 Ağustos'tan sonra sizlerin desteğiyle cumhurbaşkanı seçilmem halinde hizmetlerimizi yeni bir ünvanla devam ettireceğiz. Çankaya'ya çıkmak bizim hizmetimizi durduramaz. Türkiye'yi 2023 hedeflerine ulaştırma paralel yapının ülkemize verdiği zararlar konusunda taviz vermeden çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bu kardeşini Çankaya'ya gönderirirseniz Paralel yapıyla mücadelemiz durmayacaktır. Şimdi yandaş medyalarında dramatik pozlar veriyorlar. İçeride zaman bol!

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    22 POLİS DE AYNI İFADEYİ VERDİ

    Temennim, Bahçeli ve Kılıçdaroğlu'nun da geçmesi
    YHT projesiyle ilgili pek çok spekülasyon yapıldı. Bu akşam burada biniyoruz iftarımızı da Haliç Kongre Merkezi'nde yapacağız. Güzerl şeyler oluyor, daha güzelleri de olacak. Bugün baktığımızda o iftiraları yapanların bu hizmetlerden faydalandıkları görülüyor. Tabi ki faydalanacaklar. Ekmeleddin Bey Marmaray'dan geçmiş sevindim. Biz o hizmetleri onlar için de yaptık. Ama baltayı taşa vuruyor Demirel yaptı diyor. Ayıptır ya. Temennim odur ki Kılıçdaroğlu, Bahçeli de geçer. Onların peşinden gidenler geçiyor kendileri geçemiyor.

    Yüksek Hızlı Tren (YHT) açıldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    En zor coğrafyada inşaa edildi
    Bu hat Türkiye'nin demiryolu yapımı bakımından en zor coğrafyasında inşa edildi. Toprak, kaya zemin gibi faktörle adım başı farklılık gösteriyordu. YHT inşa sahası teknik üniversitelerimiz için adeta birer staj alanı haline geldi. Çok büyük çabalar sonucunda neticeye ulaştık. En başından bugüne projede emeği olan katkısı olan başta Binali Yıldırım, Lütfi Elvan ile mühendislere, işçi kardeşlerime, yüklenici firmalara teşekkür ediyorum. Artık testler tamamlandı. Yarından itibaren Ankara-İstanbul arasında seferler başlıyor. İlk etapta günde 12 sefer olacak zamanla aratacak. Biz sadece ray döşemiyoruz yol yapmıyoruz aynı zamanda gönüller yapıyoruz.

    TEKİRDAĞ VALİSİ ALİ YERLİKAYA, COCA-COLA'YI 'FANTA' İÇEREK PROTESTO ETTİ, SOSYAL MEDYA YIKILDI!

    Bakan, 'Niye alayım görevden?' diyor
    Salı günü grup toplantısında Savaş Ay tarafından hazırlanan diziyi izlediniz değil mi? Kimdi genel müdür; Kılıçdaroğlu. O hastanelerin halini gördünüz değil mi? Adam sırıtıyor ya. Böyle bir derdi yok. 10 yıl önce daha iyiydi İstanbul'uın nüfusu arttı diyor. Bakan'a bağlıyorlar "görevden alacak mısınız?" diye soruyorlar. "Niye alayım zaten kendisi de biliyor" diyor. Tencere kapak olayı. Biz geldik olaya bir eğitim iki sağlık dedik. Tüm hastanelerin hepsini halkımızın emrine verdik. Yeni Türkiye için yolumuza devam ediyoruz. Şimdi şehir hastanelerini kuruyoruz. Uzayıp giden demiryollarımız inşallah 14 büyükşehrimize ulaşacak. Sırada Bursa var. Şimdi sırada milli hızlı tren projemiz var. İnşallah kendi hızlı trenimizi kendimiz üretmek için gayret sarfediyoruz.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    YÜKSEK HIZLI TREN YOLA ÇIKTI (VİDEO)

    Bunu söyleyen ilk Başbakanım
    Filistin'de devam eden zulüm bizi yaralıyor. 150'yi aşkın yavrumuz orada şehit oldu. 100'e yakın hanım kardeşmiz şehit oldu. 800'ü aşkın şehit var. Terör devleti israil terör estiriyor. Açıyorum ellerimi diyorum ki 'Zalimler için yaşasın cehennem' Biz Müslümanız antisemitizmin insanlık suçu olduğunu söyleyen belki de ilk başbakanım.Türkiye'de bizim Musavi vatandaşlarımzı var. Biz bu vatandaşlarımıza karşı asla bir yerleri tahrip etmemeliyiz. Biz inanç sahiplerine kesinlikle her zaman için sigorta olmalıyız. Onlar İsrail'de zulmetsinler. İsrail bunun hesabını verecek. Biz İsrail halkına sesleniyoruz; gerekli dersi siz vermelisiniz. Mescid-i Aksa'ya pis postallarıyla girenler bilsinler ki yanlışlık içindeler. Bazı STK'ların çağrılarına aldanmayın.

    Bir hafta ücretsiz
    YHT önümüzdeki hafta Pazar akşamına kadar ücretsiz hizmet verecek. Bu trenlerin sahibi sizsiniz, biz değiliz. Bilet fiyatları normalde 70 lira, 7 yaş altı ücretsiz. 7-12 yaş arası çocuklar 35 lira, 65 yaş üstü 25 lira, öğrenciler 55 lira. Tren seferleri bu Pazar başlıyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow