hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kenan Işık Almanya'da tedavi görecek

    Kenan Işık Almanyada tedavi görecek
    expand

    Beyin kanaması geçiren ve uzun süre İstanbul'da tedavi gören ünlü oyuncu Kenan Işık, tedavisinin devamı için Almanya'nın Allenzbach kentindeki Schmieder Rehabilitasyon Merkezi'ne getirildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Vehbi Koç Vakfı Amerikan Hastanesi'nden yapılan açıklamada, 21 Mart'ta geçirdiği kafa travması nedeniyle hastanenin acil servisine getirilen Kenan Işık'ın, beyin kanaması saptanarak ameliyata alındığı hatırlatıldı.

    Açıklamada, şunlar kaydedildi:

    "Hastamızın yoğun bakım ünitemizdeki başarılı tedavisi sonrasında yaşamsal tehlikesinin ortadan kalkması üzerine tedavisi 15 Mayıs'tan bu yana servisteki odasında sürdürülmekteydi. Kenan Işık, tedavisi sürdürülmek üzere bugün Amerikan Hastanesi'nden Almanya'daki bir rehabilitasyon merkezine transfer edilmiştir."

    Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada ise, "T.C. Sağlık Bakanlığı'na ait Ambulans Uçak ile İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan saat 11.00'de alınan Kenan Işık, Friedrichshafen Havalimanına TSİ 13.25'te ulaştırılmıştır.  Almanya'nın Baden Württemberg eyaletinin Freidrichshafen kentindeki özel bir merkeze nakli sağlanan Işık, nörorehabilitasyon tedavisi görecek" denildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Doktorundan açıklama

    Bu arada Kenan Işık, tedavisinin devamı için Almanya'nın Allenzbach kentindeki Schmieder Rehabilitasyon Merkezi'ne getirildi.

    Sağlık Bakanlığı'na ait özel bir ambulans uçak ile Baden-Württemberg eyaletindeki Friedrichshafen kentine getirilen Kenan Işık'ın buradan özel ambulansla, karayoluyla kliniğe getirildiği öğrenildi.

    Nöro rehabilitasyon kliniğine götürülen Işık'ın tedavisine burada devam edileceği belirtildi. Mükemmel bir manzarası olan hastane, göl kıyısında ve ormanın tam içerisinde yer alıyor.

    Bu merkezde nöro rehabilitasyon tedavisi göreceği açıklanan Işık'ın doktoru Prof. Cengiz Başkent, kesinlikle medyayı görmek istemediklerini ve hiçbir şekilde medyaya bilgi vermeyeceklerini, hastane yetkilileri aracılığıyla gazetecilere iletti. Hastane yetkililerinin de gazetecilerin ilgisi nedeniyle, görüntü ve fotoğraf aldırmamak için çaba sarfettikleri görüldü.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow