hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Külotla denize girilmez"

    Külotla denize girilmez
    expand

    Antalya'da kent kültürüne ilişkin önemli mesajlar veren Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Çetin Osman Budak, “Konyaaltı sahilinde adam gelmiş kilimi sermiş, piknik tüpüyle yemek yapıyor, öbür tarafta biri mangal yapıyor, bir diğeri afedersiniz külotla denize giriyor. Denize girmenin de kentte yaşamanın da kuralları vardır" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Antalya Ticaret ve Sanayi Odası'nın (ATSO) Haziran ayı meclis toplantısı İzzet Bayar'ın başkanlığında, Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Osman Budak ve meclis üyelerinin katılımıyla yapıldı. ATSO Başkanı Çetin Osman Budak, kent gündemindeki sorunlara ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Budak, Büyükşehir ve Döşemealtı belediyelerine ve başkanlarına teşekkür etti.

    Geçen hafta Büyükşehir Meclisi'nde bir AVM yapımına ilişkin kararın oy birliğiyle reddedildiği olayı hatırlatan Başkan Budak, bu karar nedeniyle teşekkür etti. Budak, “Kamuoyunun ve bizlerin duyarlılığımızın dikkate alınmasından mutluluk duyduğumuzu ve artık her zaman böyle oy birliğiyle güzel uzlaşma kararları alınmasını diliyorum" dedi.

    "Turiste ulaşım ve alışveriş özgür olmalı"

    Turizmin diğer tarafında halen çözülmeyen konular olduğuna dikkat çeken Budak, taksiciler arasında yaşanan kavga olaylarını hatırlatarak, “Sanki Teksas gibi yol kapatılabiliyor. Hak arama yolları farklıdır, herkes kendi başına bir eylem yaparsa yaşanabilir kent olur mu, imkansız. Turist, ister ulaşım, ister alışveriş için özgür olmalıdır. Turisti kolundan çekiştiren kim olursa olsun haksızdır. Antalya'da artık bazı şeylerin değişmesi gerekir. Buradan sayın valimizden, belediye başkanlarımızdan, emniyet müdürümüzden, esnaf odalarımızdan bir ricada bulunuyorum. Antalya'da turistin özgürlüğünü, rahatını azaltacak hiçbir uygulama, kim tarafından yapılırsa yapılsın kabul edilemez" dedi.

    Turizm merkezleriyle kent ve havalimanı arasında düzenli, konforlu ulaşım sağlanması gerektiğini belirten Budak, “Antalya'da toplu ulaşım kalitesi turizm için olmazsa olmaz bir koşuldur. Bazen caddelerde 15- 20 kilometre hızla duruyor gibi yavaş giden, her kaldırıma yaklaşan minibüsler görüyoruz, bu şekilde trafiği de olumsuz etkiliyorlar. Bunlara bir disiplin gelmeli. Ayrıca ilçelerle, turizm merkezleriyle kent merkezi arasındaki ulaşım da düzenli ve konforlu olmalı. Turist şehir merkezine gelebilmeli ama geldiğinde de taciz eden işportacı, ayakkabı boyacısı gibi çirkin manzaralardanda kurtulmalıyız" diye konuştu.

    "Külotla denize girilmez"

    Konyaaltı Sahili'nde nihayet bir düzenleme yapıldığını ve hizmete girdiğini belirten Budak, Antalya'ya yakışan kaliteli, turist de çekecek biçimde hizmet verilmesi ve özellikle kullanım kuralları konusunda da disiplin getirilmesine vurgu yaptı.

    Gollum'a benzeyen canavar bulundu iddiası

    Sahilde gördüklerini anlatan Budak, şöyle konuştu:

    “Adam gelmiş kilimi sermiş, piknik tüpüyle yemek yapıyor, öbür tarafta biri mangal yapıyor, bir diğeri afedersiniz külotla denize giriyor. Burada dikkat edilmesi gereken şeyler var. Günde 100 bin kişinin kullandığı, 11 kilometrelik bir yer. Bunları söylemek zorundayız. Halkımızın burada denizi kullanmak hakkıdır ama kuralları olmalı. Mangal yapılacak yer değildir. Denize girmenin de kentte yaşamanın da kuralları vardır. Sahile battaniye serilip yatılmaz. Her yeri poşet yapıp piknik yapılmaz, tüpgaz yakılıp yemek yapılmaz. İnsanlar denize düzgün mayo ile ve temiz girmelidirler. Bu konuda da kurallar olmalıdır."

    "Kentte üstü çıplak dolaşılmaz"

    Antalya'nın sıcak bir kent olmasının kimseye kentin caddelerinde üstü çıplak dolaşma hakkı vermeyeceğini belirten Başkan Budak, “Özellikle gençler ve erkekler üstü çıplak gezmeyi seviyorlar. Sahilde olur, ama kent içinde şık değil, aynı şekilde beyaz atlet ile dolaşanlar da oluyor. Belediyeler kent kültürünü her araçla geliştirmelidir. Zabıta kuralları kent kültürü için de vardır. Bu görüntüler Antalya'ya yakışmıyor" diye konuştu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow