hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Dünyanın en hızlı otomobili değişti

    Dünyanın en hızlı otomobili değişti
    expand

    Dünyanın en hızlı otomobili unvanı saatte 435,31 kilometre hıza ulaşan Hennessey Venom GT'ye geçti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Florida, Cape Canaveral’daki Kennedy Uzay Üssü’nde yapılan sürüş testinde, Hennessey Venom GT saatte 435,31 kilometre hıza ulaşarak, Bugatti Veyron‘u geride bıraktı.

    14 şubat tarihinde, uzay mekiklerinin iniş yaptığı yaklaşık 5 kilometrelik pistte gerçekleştirilen sürüş, NASA’nın özel izniyle yapıldı.

    Michelin lastik test mühendisi, yarışçı ve aynı zamanda Miller Motorsport’un yöneticisi olan Brian Smith’in imza attığı hız rekoru bağımsız olarak ölçüldü.

    Rekor henüz Guinness tarafından onaylanmadı. Guinness, rekorun kabul edilmesi için otomobilin aynı gün içinde, aynı yol üzerinde iki istikamette de iki kez gitmesi gerektiğini belirtti. 

    Bir önceki hız rekoru, Pierre Henri Raphanel’in kullandığı 1.183 beygir gücündeki Bugatti Veyron 16.4′e aitti. 

    Log dergisinde yer alan habere göre yeni hız rekorunun resmi olmayan sahibi Venom GT, Lotus Elise ve Exige modelleri üzerine geliştirilmiş bir araç. Karbon fiber ve kompozit/alüminyum karışımı gövdesi, dev fren havalandırma ızgaralarıyla oldukça iddialı görünüyor. 90 derece açıyla duran 7 litrelik V8 motoru, 1.244 beygir güç ve 1.565 Nm tork üretiyor. 2,7 saniyede 60 mil hıza çıkabilen Venom GT, 300 km/s hıza 13,63 saniyede ulaşıyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow