hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kelebek gibi uçup arı gibi soktular…

    Kelebek gibi uçup arı gibi soktular…
    expand

    İlk yarının sonunda dördüncü hakem oynanmamış süreyi gösteren ışıklı tabelayı kaldırdığında orada yazan 1 rakamı Almanya’yı kastediyordu muhtemelen. Çünkü sadece ilk dakika oynamadılar.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Brezilya Neymar’sız, Tiago Silva’sız da da güçlüyüz diyebilmek için Braveheart’taki İngiliz ordusu gibi saldırdı. O sırada “Hooolld, Hooollld, Hooollld” komutuyla bekleyen uzun mızraklı Almanlar “Hah bak nasıl sindirdik” diye savaş alanını genişleten Sambaoğullarına Allah yarattı demeden giriştiler. Sanırsın Belo Horizonte’de üçüncü havaalanı inşaatına başlanmış, o derece. 

    Sonrasında gelen o şok dalgasının sorumlusu, aylardır bu takımı şampiyonluk baskısı altına alanlarla birlikte baş aktör Scolari’dir. Futbol değil de boks izleseydi keşke biraz. En güçlü boksör bile maç içinde ters bir yumruk alabilir. Sallanır. Rakip o anda köşeye sıkıştırmak için yüklenir, yapmak gereken önce sahte kontralarla o köşeden çıkmaktır. Brezilya çıkamadı. Aksine gardı en açık vaziyetteyken erken beraberlik için yüklendi. Ve ayların stresi, kamuoyu baskısı, ağlamalar, motivasyon konuşmaları, o 5 dakikada kısmi felç yarattı. Bir takım bir anda nasıl paralize olur, gördük. Brezilya kendi ülkesi dışında hiçbir yerde bu duruma düşmezdi. Burada kendi takımlarımıza böyle maçlar öncesi kurduğumuz baskıyı düşünün, daha iyi anlarsınız. 

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Brezilya taraftarlarının gözyaşları...

    Sonrasında toparlanmaları imkansızdı. Çünkü çok ağır bir travma yaşadılar. Dün akşam Brezilya formasıyla futbol oynayan herkesin psikolojik destek alması şart. Gerçekten ancak cephede yaşanabilecek bir şok dalgasının içinden geçtiler. Tabii tribündekiler de öyle. 

    Kimbilir belki sadece teknik üzerine dayalı futbolun Avrupa disiplinine karşı çöküşüdür bu, belki bir gecelik olaydır. Yada ne bileyim aylarca Dünya Kupası’na karşı eylem yapan, her seferinde gaza boğulan, yarı final gecesi yerlerde sürüklenen halkın ahı tutmuştur. Acıların üstüne mutluluk inşaa etmenin karmada illa bir cezası olacağını göstermiştir bize. Daha çok ama çok konuşulur. 

    Avrupa futbolu Latinleri turnuva boyunca yaşadığımız gazın aksine öyle bir dövdü ki dün gece muhtemelen Arjantinlilerin hepsi endişe içindedir şimdi. Almanya gibi çok ani, hızlı ve toplu çıkışlarla oynayan Hollanda da benzer bir şey yaşatabilir mi diye düşünenlerin sayısı epey fazladır. Tangospor’un da buraya kadar gelirken gösterdiği performans pek iç açıcı değildi çünkü. Hollanda uzatmaya giden maçlarda bile hep golü arayan, bastıran, kaçıran taraftı.  

    Yine de her maçın bir önceden yazılan senaryosu vardır, bir de başlama düdüğünden sonra yazılanı. O senaryo 90 dakika içinde defalarca değişir. Brezilya o köşeden çıkabilse başka bir senaryo izleme şansımız vardı. Arjantin Brezilya gibi büyük stres kırığı yaşamaz. Bu nedenle benzer bir senaryo zor. Ama orada en tehlikeli bölge Kuzey Messi fay hattı. Yıllardır “Maradona olmasının önündeki tek engel Dünya Kupası” cümleleriyle yaşıyor. Türk filmlerinde hışımla arabaya binip giden kahramanın kafasında tekrarlanan o replik gibi işte “Tek eksiği kupa, tek eksiği kupa, kupaa, pa pa pa…” O yüzden Belçika maçında sadece ara ara ortaya çıkabildi. Bu maç da sinip rolünü beklerse Robben kahraman tabelasına adını yazdırır. Maradona Maradona'dır, Messi Messi, diyebilir, stresini atıp burası bir karnaval alanı, çıkalım eğlenelim, derse, unutamayacağımız bir resital izletir. Ben bu kez Messi’ye güveniyorum. Turnuvada bence Messi’den çok daha etkili olan Di Maria’nın yokluğu sanılandan büyük bir handikap. Onun topu ileri taşımaları olmadan oyun Hollanda hakimiyetinde geçebilir. Arjantin’de buna karşı çare sakin kalabilen bir Messi’dir. 

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İlk maçtan önce bol gol olsun dedik, hep Almanlar attı, bu kez iki kale de gol görsün, en son Tango gülsün. 

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Son bir not da rövanşseverlere. Finale kim çıkarsa çıksın Almanlarla bir hesabı olacak. Zaten herkesin Almanlarla bir hesabı yok mu? 

    Brezilya-Almanya maçının Caps'leri 

    Dünya Kupası Yarı Final: Brezilya 1 - Almanya 7 

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow