hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bakara suresinde nohut! İsrailoğulları'nın Hz. Musa'dan istedikleri arasında hangisi yoktur? Bıldırcın eti ve kudret helvası!

    Bakara suresinde nohut İsrailoğullarının Hz. Musadan istedikleri arasında hangisi yoktur Bıldırcın eti ve kudret helvası
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    Milyoner yarışmasında 5 milyonluk soru açıldı. Bakara suresinde, kendilerine bıldırcın eti ve kudret helvası verilmesine rağmen İsrailoğullarının, ''Biz bir çeşit yemeğe asla katlanamayız'' diye isyan edip Hz. Musa'dan ''Rabb'ine dua et de versin'' diyerek istedikleri arasında hangisi yoktur?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bakara suresinde, kendilerine bıldırcın eti ve kudret helvası verilmesine rağmen İsrailoğulları'nın, ''Biz bir çeşit yemeğe asla katlanamayız'' diye isyan edip Hz. Musa'dan ''Rabb'ine dua et de versin'' diyerek istedikleri arasında hangisi yoktur?

     

    A) Mercimek
    B) Soğan
    C) Nohut
    D) Sarımsak

    Cevap C

    Bakara Suresi, ayet 61: "Hani bir zamanlar, 'Ey Musa, biz tek çeşit yemeğe asla katlanamayacağız, yeter artık bizim için Rabbine dua et de bize yerin yetiştirdiği şeylerden; sebzesinden, kabağından, sarmısağından, mercimeğinden ve soğanından çıkarsın.

    Berk Göktaş 5 milyonu kazandı

    Doğru yanıtı veren Berk Göktaş, 5 milyonluk büyük ödülü kazandı. Berk Göktaş, "Çok heyecanlandım. Daha önce hiç bu kadar heyecanlanmamıştım. Ne olursa olsun çekil demezlerdi." dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow