hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Dağın Efendisi kimdir? Tarihte Dağın efendisi kime denir? Eyyubi dizisinde gündem oldu!

    Dağın Efendisi kimdir Tarihte Dağın efendisi kime denir Eyyubi dizisinde gündem oldu
    expand

    Dağın efendisi kime denir sorgulatması hız kazandı. TRT 1 ekranlarında yayınlanan Kudüs Fatihi: Selahaddin Eyyubi dizisinde 'Dağın Efendisi' gündem oldu. Peki ama tarihte Dağın efendisi kime denir?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi, yapımcılığını Türkiye'nin Akli Film ile Ansari ve Shah Films'in üstlendiği bir Türk televizyon dizisidir. Dizi Eyyubi hanedanının kurucusu Selahaddin Eyyubi'nin hayatını konu alıyor. Televizyon dizisinin yapımına 2022 yazında başlandı.

    Dağın Efendisi kime denir?


    İsmaililerin Suriye hikâyesi İran'a göre farklı. Burada fedailer aranırken İran'daki gibi Dai'ler halkla konuşup ikna etmiyordu. Dai'ler valilerle iletişimde kalıp valilerin getirdiği insanları fedai yapıyorlardı. Burada bulunan Sünni halk bu duruma sinirlenmiş ve durumun ciddiyetini anlayan Sinan elindeki İsmaililer ile önce Bahra Dağları'na sonrasında ise Masyaf Kalesi El-Kehf Kalesine çekilmişlerdir. İlk dönemlerinde Sünni olan Selahaddin ile savaşmışlardır ve Sinan verdiği stratejiler ile fedailerinin Selahaddin'in kişisel kampına kadar girip korkuttuğu ve bu düşmanlığın orada bitirildiğine inanılır. Sonrasında Selahaddin, Sinan ile anlaşma yapar ve beraber Haçlılara karşı savaşırlar. Bu sırada Sinan başarılarından dolayı ve Masyaf Kalesini sahibi olmasından "Dağın Efendisi" lakabını alır. Aynı zamanda Sinan'ın Avrupalı liderlerle anlaşmalar yapıp, suikastlar için Avrupalı liderler bir grup fedai vermiştir. En iyi örneği ise Montferratlı Conrad'ı öldüren fedaiyi Aslan Yürekli Richard'ın yönlendirdiği söylenir. 1164'te Kıyam-ı Kıyamet fermanına kulak asmayıp önceden davrandıkları gibi davranmaya devam etmişlerdir.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow