hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Dünya'nın En Büyük Yılanı Hangisidir? Dünya'nın En Büyük Yılanları Listesi...

    Dünyanın En Büyük Yılanı Hangisidir Dünyanın En Büyük Yılanları Listesi...
    expand

    Dünya çapında en sevilmeyen ve aynı zamanda en korkulan hayvanlar içerisinde şüphesiz yılanlar gelir. Pek çok kişi televizyonda gördüğü zaman dahi irkilir. Özellikle bazı yılanlar var ki görseli ile göz korkutucu bir etkiye sahiptir. Bu doğrultuda dünyanın en büyük yılanları ise piton, anakonda ile boğa yılanları olarak öne çıkar.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Avlarını etrafını sararak güçlü kaslarıyla sıkmak suretiyle etkisiz hale getirirler. Özellikle çok uzun oldukları için avlarını birkaç kez dolamak suretiyle çevresini sararak sıkarlar. Daha çok Afrika kıtasında veya tropikal bölgelerde yaşayan canlılar olduklarını söylemek mümkündür.


    Dünya'nın En Büyük Yılanı Hangisidir?

    500'ün üzerinde farklı cinsi ve 4 binden fazla türü ile birlikte yılanlar dünyanın birçok farklı bölgesinde yaşarlar. Bazıları güçlü zehirleri ile insanları dahi öldürebilecek etkiye sahiplerdir. Bu doğrultuda aynı zamanda bazı yılanlar boyutları ile beraber ön plana çıkar. Bu konuda ise piton dünyanın en büyük yılanı olarak ifade edilmektedir.

    Öyle ki ağız bölgesinden kuyruk kısmına kadar uzunlukları 9 veya 10 metreye kadar çıkabilir. Diğer yandan anakonda yılanı da yine 8 metre ile 10 metre arasında değişkenlik gösterir. Öyle ki geyik veya timsah gibi çok büyük hayvanları da avlayarak onları tüketme gücüne sahiplerdir.

    Dünya'nın En Büyük Yılanları Listesi

    Dünya çapında boyutları ile beraber dünyanın birçok farklı yılan türü bu konuda listeye girmektedir. Aynı zamanda farklı yaşam alanları ile beraber bu yılanların öne çıktığını söylemek mümkün.

    - Piton yılanı
    - Anakonda yılanı
    - Boğa yılanı
    - Sarı karınlı deniz yılanı
    - Kral kobra

    O şekilde sıralama üzerinden yukarıdaki yılan türleri dünyanın en büyük yılanları olarak öne çıkmaktadır. Özellikle pek çok büyük boyutlu hayvanları yakalayıp etkisiz hale getirebilecek kadar uzunluğa sahip olabildiklerini söylemek mümkündür.

    Dünyanın En Zehirli Yılanları Hangisidir?

    Pek çok hayvana dakikaları içerisinde etkisiz hale getirebilecek kadar güçlü zehre sahip dünya çapında birçok yılan bulunmaktadır. Hatta bu yılanlar filleri dahi uyuşturabilir ve öldürebilir. Çok kısa bir zaman içerisinde insanları da yine öldürebilen güçlü zehre sahip yılanlar bulunmaktadır.

    - Küba boğa yıl
    - Uçan yılan
    - Örümcek kuyruklu engerek yılanı
    - Mavi bongar yılanı
    - Kara Mamba yılanı
    - Damalı su yılanı
    - Altın mızrak başta çıngırak yılanı
    - Küçük kuyruklu engerek yılanı

    Bu şekilde yukarıda öne çıkan yılanlar dünyanın birçok farklı yerinde zehirleri ile avlarını yakalamaktadır. Aynı zamanda bazı yılanlar ise boyutları üzerinden güçlü kaslar ile avlarını sıkarak etkisiz hale getirir.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow