hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Dünya'nın En Hızlı Arabası Hangisidir? Dünya'nın En Hızlı Arabası Kaç Km Sürata Çıktı?

    Dünyanın En Hızlı Arabası Hangisidir Dünyanın En Hızlı Arabası Kaç Km Sürata Çıktı
    expand

    Tüm zamanlar boyunca hız, insanlığı tam anlamı ile büyüledi. Roma'da araba yarışı, rekabetçi hızı da beraberinde getirdi ve insanoğlu asla arkasına bakmadı. Fakat insanların hız arayışları Avrupa'da ilk otomobiller çıkana kadar da bitmedi. 1899'da 106 km/s sansasyonel kabul edildi ve 1911 senesinde de Blitzen-Benz 228 km/s'ye kadar ulaştı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bugünlerde, pek çok araba 200 km/s sınırını aşmaktadır. 250 km/s azami hız da neredeyse normal olarak görülmektedir. 300 km/sa hız 1980 senesinde hala bir sansasyondu, fakat bugün bu bir sedan ya da SUV ile de bu durum mümkün olmaktadır.

    Dünya'nın En Hızlı Arabası Hangisidir?

    Dünyanın en güçlü arabalarından biri Fransız lüks arabası olan Bugatti bolide'dir. Bolide, 1.850 beygir güç geliştirmesine sahip ve 6.6 litrelik çift turbo V8 motorla donatılmıştır. En yüksek hızda 500 km/s hıza ulaşabiliyor ve 0'dan 100 km/s hıza 2,2 saniyede ulaşıyor. Bunun yanında Dünyanın en hızlı elektrikli otomobili, Ludicrous Moduna sahip Tesla Model S P100D'dir.

    100 km/s hıza sadece 2,5 saniyede ulaşabilen bu otomobilin maksimum hızı 322 km/s olmaktadır. 2020 senesinde dünyanın en hızlı arabası Bugatti Chiron Super Sport 300+ olmuştur. Bu lüks otomobil, 2016 yılında otomobil üreticisi Bugatti tarafından üretilmiştir. Chiron Super Sport 300+, yüksek performansa sahip, bir spor otomobil olan Bugatti Chiron'un özel bir versiyonu olmaktadır.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Dünya'nın En Hızlı Arabası Kaç Km Sürate Çıktı?

    Günümüzde çoğunlukla, spor araba modellerinin üretimini yapan araba üreticileri, hız ile alakalı son derece başarılı işlere imza atmaktadır. Pek çok alanda da olduğu gibi, hızlı arabaların kategorilerinde de çok ciddi bir şekilde rekabet söz konusu olmaktadır.

    Buna bağlı olarak da birçok otomotiv tutkunu kişi, dünyanın en hızlı arabasının kaç km sürate çıktığını merak etmektedir. Bu noktada 0 km'den 100 km'ye 2.3 saniyede çıkabilen Chiron, maksimum olarak 420 km oranında bir hıza sahip olmaktadır. Fakat test sırasında maksimum hızı 490.48 km/s şeklinde ölçülmüştür.

    Yapılan tüm testlerde araç, tam olarak hedefine ulaşmıştır. Genelde bu testlerde ortaya çıkan sonuçlar, 490 km/s hıza ulaşıldığını göstermektedir. Bunun yanında araçta 420 km/s hız sınırlandırması da bulunmaktadır. Bu hız göstergesi de Bugatti’nin tamamen bir yer uçağını geliştirdiğini göstermektedir. Araç donanımında da 4 turbo şarjlı W16 motor yer almaktadır. Bunun yanında çok hızlı ve seri olan bu araç, son derece şık ve gösterişli bir tasarıma da sahip olmaktadır.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow