hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kızıl Goncalar Suavi kimdir, ötanazi nedir? Suavi öldü mü? Şerif Erol kaç yaşında, hangi dizilerde oynadı?

    Kızıl Goncalar Suavi kimdir, ötanazi nedir Suavi öldü mü Şerif Erol kaç yaşında, hangi dizilerde oynadı
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    Kızıl Goncalar Suavi karakteri merak uyandırdı. Şerif Erol sevilen dizide Suavi karakterine hayat veriyor. Peki ama Şerif Erol kimdir?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kızıl Goncalar Suavi karakterini canlandıran Şerif Erol gündemde… FOX TV’de yayınlanan ve her Pazartesi ekrana gelen dizide oynayan Şerif Erol yaşamına dair merak edilenler haberimizde…  

     

    Kızıl Goncalar Suavi kimdir?

    28 Şubat döneminin etkin akademisyenlerindendir. Huzurlu bir emeklilik hayal ederken, amansız bir hastalığın pençesine düşmüştür. Levent ve Hande’nin babasıdır. Meryem Zeynep’le yaşayacağı büyük hayati değişim, onu hem ailesiyle ve geçmişiyle hesaplaşmaya itecek hem de hayatının devamına dair kararlar vermek üzere zorlayacaktır. 

    Şerif Erol kimdir?

    Şerif Erol, 8 Ekim 1963 tarihinde İzmir'de doğdu. Boğaziçi Üniversitesi Fizik Bölümü’nü kazanmasına rağmen bu alanda çalışmak istemediğini fark ederek ekonomi okumuştur. Uzun süre Boğaziçi Üniversitesi Oyuncuları bünyesinde tiyatro oyunlarında sahne almış ve 1997 yılında Açık Radyo'ya katılmıştır. Tiyatroya olan tutkusu ile bu alanda eğitim almış ve ders vermiştir. Bu dönemde Nişantaşı'ndaki Şahika Tekand Stüdyo Oyuncuları tiyatro topluluğu çatısı altında oyunlarda yer almıştır. 2008 yılında "Karanlık Korkusu" adlı oyunu Stüdyo Oyuncuları'nda sahnelemeye başlamış ve 2014 yılında Bilgi Üniversitesi'nde kurulan Krek Tiyatrosu'nda "Babamın Cesetleri" adlı tiyatroda başrolde oynamıştır. Şerif Erol ayrıca senaristlik de yapmıştır. Bir İstanbul Masalı, Hırsız Polis, Bıçak Sırtı ve Koyu Kırmızı gibi dizilerin senaryolarını yazmıştır. Ayrıca TRT'de seslendirme çalışmaları da yapmıştır. Rol aldığı bazı filmler arasında "Yargı - Hakim Yüksel", "Rüyanda Görürsün", "Cezailer" , "Hayat Bugün", "Çamdaki Kız", "Sen Ben Lenin", "İlk ve Son", "Menajerimi Ara" , "Hayalet: 3 Yaşam", "Öğretmen", "Kadın", "Mucize Doktor ", "Aşk Bu Mu", "Yol Ayrımı", "Hangimiz Sevmedik" , "Kalbim Ege'de Kaldı", "Babamın Cesetleri " , "Şeref Meselesi" ve "Tabutta Rövaşata" yer almaktadır. Şerif Erol, “Vanya, Sonya, Maşa ve Spike” tiyatro oyunundaki performansıyla 21. Afife Tiyatro Ödülleri’nde"Yılın En Başarılı Erkek Oyuncusu" ödülüne layık görülmüştür.
     

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Deniz, şu ana kadar 10 sinema filmine imza attı. Bu filmlerin dördünün yönetmenliğini ve senaristliğini, bir tanesinin öykü yazarlığını ve süpervizörlüğünü, dokuz tanesinde de oyuncu olarak bulundu. Müzisyen kökenli olan sanatçı yazıp yönettiği bütün filmlerin müziklerine de imza attı. Müzisyen kökenli bir çok sanatçıya ilham kaynağı olan sanatçı oynadığı arthouse sinema filmleriyle de bir çok önemli festivalden övgüler aldı. Popüler filmleri ise gişede büyük başarılar elde etti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow