hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Güvenlik kameraları yapay zeka ile entegre çalışacak

    Güvenlik kameraları yapay zeka ile entegre çalışacak
    expand
    KAYNAKMehmet Ali Kantarcı

    Subaru Corporation, uyarlanabilir ve gömülü bilişim teknolojileri üreten AMD Şirketiyle EyeSight Sürücü Destek Teknolojisinin stereo kamera algılama işlemesini yapay zeka çıkarımıyla entegre eden bir sistem üzerinde devreler tasarlamak üzere işbirliği yaptığını duyurdu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bu işbirliği sayesinde Subaru, "2030'da sıfır ölümlü trafik kazası*" hedefine yönelik güvenlik teknolojilerini daha da geliştirmeyi hedefliyor. Söz konusu işbirliği kapsamında, düşük maliyetle etkili yapay zeka çıkarım performansı ve ultra düşük gecikmeyle işleme elde etme amacıyla yakın zamanda AMD tarafından piyasaya sürülen AMD Versal™AI Edge Series Gen 2 adaptif SoC (System-on-Chip) teknolojisi geliştirilerek optimize edilmiş bir SoC tasarımı için devreler dizayn edilecek. Bu optimize SoC ile, Subaru, yıllar içinde geliştirdiği stereo kameranın algılama ve işleme yeteneklerini daha da geliştirmeyi ve bu yeni teknolojiyi 2020'lerin ikinci yarısında piyasaya sürülecek olan bir sonraki nesil EyeSight sistemine entegre etmeyi hedefliyor.

    Adaptif hız kontrolü, çarpışma önleyici frenleme gibi gelişmiş güvenlik özellikleri sunan Subaru EyeSight sistemi, Türkiye’de satışa sunulmakta olan tüm Forester ve Crosstrek modellerinde standart donanım olarak sunuluyor.

     Güvenlik kameraları yapay zeka ile entegre çalışacak

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow