hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Lastiklerin performansı izlenebilecek

    Lastiklerin performansı izlenebilecek
    expand
    KAYNAKMehmet Ali Kantarcı

    Lastik basıncı, sıcaklığı gibi lastiğin performansına dair veriler sağlayan yeni teknoloji ile tarım, hafriyat ve liman lastikleri  dijital olarak izlenebiliyor.

     

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Continental, sensör ve veri aktarım teknolojileri sayesinde lastikleri araç filolarına entegre edilecek.  Şirket, 2023 yılsonundan bu yana Conti Urban lastik serisinin tüm modellerini fabrikadan en yeni nesil lastik sensörleriyle çıkarıyor. Hannover merkezli çözüm sağlayıcı artık ContiConnect Lite uygulamasını lastik sensörleri ve profesyonel lastik yönetimi arasındaki bir köprü olarak kullanıyor.

    ContiConnect Lite’ın dijital lastik yönetimi çözümü ContiConnect'in ücretsiz bir uygulaması olduğunu söyleyen Continental Lastikleri Global Dijital Çözümler Başkanı Clarisa Doval, “ContiConnect Lite, kullanıcı dostu uygulaması ile akıllı lastik müşterilerimize lastik yönetiminde bir çığır açıyor. Kullanıcının lastik performansı hakkında anında bilgi edinmek için sadece çevrimiçi kayıt olması yeterli” diyor. ContiConnect Lite, akıllı telefondan seçilen ContiConnect fonksiyonlarına basit ve ücretsiz erişim sağlıyor. Uygulamanın yeni sürümüyle tarım, hafriyat ve liman lastikleri de dijital olarak izlenebiliyor.

    Lastik takibi yapıyor

    Sürücülerin lastiklerinin durumunu izlemelerine yardımcı olan ContiConnect Lite, özellikle akıllı lastik veya Gen2 sensörü kullanan küçük filolara katma değer sağlıyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ContiConnect Lite uygulamasını kullanmak için ek bir donanım gerekmiyor. Kayıt işleminin tamamlanmasının ardından Bluetooth üzerinden araca bağlanma veya araç değiştirme mümkün oluyor.Toplamda beş araç ve üç kullanıcı ücretsiz olarak kaydedilebiliyor.

    Lastik sensörleri basınç veya sıcaklıkta bir değişiklik tespit ettiğinde, sürücüler anlık bildirimle hemen uyarılıyor. Lastiklerden alınan gerçek zamanlı veriler, öngörücü bakım ile maliyetleri düşürürken enerji tasarrufu sağlıyor ve emisyonları azaltıyor.”

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow