hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Mercedes'ten Tesla'ya tarihi çalım! Alman devi tahtı yeniden kaptı

    Mercedesten Teslaya tarihi çalım Alman devi tahtı yeniden kaptı
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    Alman devi dünyanın en değerli otomobil markası olarak Tesla'yı geride bıraktı. Bir danışmanlık firmasına göre Mercedes-Benz, neredeyse 60 milyar dolara ulaşan marka değeriyle yeniden zirveye yerleşti

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mercedes-Benz, Brand Finance şirketinin yeni raporuna göre dünyanın en değerli otomobil markası konumunu yeniden kazandı. Şirket, özellikle üst düzey binek otomobillere ve premium minibüslere odaklanma stratejisiyle gelir artışı elde etti.

    Raporda Alman devinin, Çinli elektrikli otomobil markalarının rekabetiyle başa çıkmak için önemli bir meydan okumayla karşı karşıya olduğu belirtildi.

    Mercedes-Benz'in ABD'li rakibi Tesla'nın ise marka değerinde yüzde 12'lik bir düşüş yaşaması nedeniyle ikinci sıraya gerilediği vurgulandı.

    Tesla'nın markanın imajını olumsuz etkileyen tartışmalı eylemleri ve Çin pazarına maruz kalması, marka değerinde düşüşe neden oldu.

    Ancak Tesla'nın marka gücü hala devam ediyor ve Çin otomobil sektörü, elektrikli araçlarla ilgili artan küresel ilgiyle büyümeye devam ediyor.

    BYD, Çin'in en değerli otomobil markası olarak öne çıkarken, 19 Çinli marka Brand Finance raporunda marka gücünü artırdı

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow