hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Tesla otopilot sınıfta kaldı

    Tesla otopilot sınıfta kaldı
    expand

    Otoyol Güvenliği Sigorta Enstitüsü, Tesla Autopilot gibi sürücü destek sistemlerini yetersiz buldu. Çoğu sistem, sürücülerin dikkatini izlemekte yetersiz kalıyor ve cezalandırma önlemleri yetersiz olabiliyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Tesla Autopilot ve benzeri otomatik sürüş sistemleri önde gelen güvenlik grubundan 'zayıf' not aldı. ABD Otoyol Güvenliği Sigorta Enstitüsü (Insurance Institute) tarafından yapılan bir incelemede, Tesla Autopilot gibi gelişmiş sürücü destek sistemleri yetersiz bulundu.

    Elektrikli araç üreticisi, enstitü tarafından test edilen 14 sistemden 11'i "zayıf" not aldı.

    Araştırma kuruluşu özellikle Tesla'nın Autopilot ve Tam Kendi Kendine Sürüş sistemlerini eleştirdi. Ford ve Nissan'ın da eller serbest otoyol sürüş sistemleri "zayıf" olarak değerlendirildi.

    GM'nin Super Cruise sistemi ise "marjinal" olarak kabul edildi. Sadece Lexus'un Teammate with Advanced Drive sistemi "kabul edilebilir" olarak nitelendirildi.

    Öte yandan, Sigorta Enstitüsü test ettiği sistemlerin sürücünün dikkatini izleme konusunda iyi bir iş çıkarmadığını belirtti.

    Enstitü ayrıca bu sistemlerin dikkatsiz sürücüyü nasıl uyarması gerektiğini de kontrol etti ve birçoğunun yeterli uyarı sağlamadığını gözlemledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ayrıca, otomatik sürüş sistemi kullanırken sürücünün iş göremez hale gelmesi durumunda aracın nasıl tepki vermesi gerektiği de test edildi ve GM'nin Super Cruise sisteminin bu durumu doğru şekilde ele aldığı belirtildi.

    Otomobil üreticileri, Sigorta Enstitüsü'nün güvensiz olarak değerlendirdiği uyarlanabilir sürüş özelliklerini pazarlıyor. Enstitü, bu özelliklerin sürücü davranışını etkilediğini ve güvenli olmadığını söylüyor.

    Kaynak: CNN International

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow